Se Steel of Haste to jenom sviští
zdroj: tisková zpráva

Se Steel of Haste to jenom sviští

19. 8. 2002 18:18 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Společnost Clever's Software Development znají především ti, co si libují v automobilových hrách, jako tvůrce realistického simulátoru off-road závodů Screamer 4x4 (vydavatel Virgin Interactive).

A právě tito vývojáři nyní mimojiné pracují na dalším titulu, který má prozatímní titul Steel of Haste (S.O.H.). I tento projekt má co do činění s vozidly a to dokazuje i naše galerie, kde jich najdete zaparkovaných poměrně slušnou řádku. Jsou-li vám statické obrázky málo, mrkněte na premiérové video (8,5 MB, DivX), které ve dvou minutách předvádí průjezd přístavem a tovární čtvrtí nebo karamboly a výbuchy některých vozů.

Steel of Haste bude narozdíl od Screamera 4x4 fiktivním automobilovým světem. Hráč se stane hlavní postavu, součástí velkého příběhu, v němž se setká s mnohými dalšími postavami, bude bojovat, vyhrávat i prohrávat, to vše v závislosti na svých schopnostech, síle a v neposlední řadě i na tom, jak dobře zná své zbraně a vozidlo. A právě vozidla, která ve hře spatříte, nebudou kopií žádných značkových modelů a navíc (jak již bylo naznačeno) budou vybavena i zbraněmi.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Možná na lidstvo stále častěji dopadá strach z časů budoucích, které se jak se zdá nerýsují zrovna růžově. I na pozadí této hry běží příběh o jakési atomové katastrofě, která postihla zemi a úplně ji zničila. Samotný děj vás však zavede několik let dál, kdy už se krajina i klima celkem ustálilo. Bohužel lidstvo se tak dobře nevzpamatovalo, protože ti, kteří přežili nyní tápou v mlze a jejich paměť je nenávratně pryč. Extrémní radiace navíc způsobila některé genetické mutace a pak se na základě speciálních vlastností, zjevu i dalších charakteristik vytvořily jakési skupiny, které si začaly říkat klany. Celkem jsou zde tři - Krysy (obzvlášť přizpůsobiví odolní malí tvorové žijící na severu, zloději), Vlci (banda lovců žijící na jihozápadě), a Škorpióni (spíše samotářští, ale zato velmi neohrožení válečníci žijící na jihozápadě).

Existuje zde ale také jistý vládce, bytost stojící nad všemi a vším, téměř něco jako bůh, zvaný Monarcha. Tato doba by se snadno nechala přirovnat k barbarskému středověku, kdy se válčilo i o ohlodanou kost. Avšak zdejší válečníci nebudou jezdit na koních, ale v autech repasovaných ze všeho, co se zrovna dostalo pod ruku. Vozidla každého z klanů se budou vzhledem k jejich mentalitě a přístupu k prostředkům dosti lišit.

I Steel of Haste bude mít svého hrdinu. Jmenuje se Angel a je to syn Monarchy. I on se odhodlá zúčastnit soubojů o slávu a moc. Hra nabízí tři herní módy - career, one-time race a multiplayer. V současné době je v plánu pouze PCéčková verze, která by měla být hotova do Vánoc tohoto roku. V budoucnu se však společnost Clever's hodlá soustředit především na konzolové hry. Údajně by tím ale nechtěli totálně zabouchnout dveře tvorbě pro PC. No doufejme, že je skutečně nezabouchnou.
zdroj: 3DGamers

korgull&jd

Nejnovější články