RPG dobrodružství Eragon hotovo, další info
zdroj: tisková zpráva

RPG dobrodružství Eragon hotovo, další info

31. 10. 2006 23:23 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Román, film, hra.

Tak tahle tři slova jsou v poslední době vídána pospolu dost často a nemusí to být nutně v tomhle pořadí. V případě titulu Eragon to všechno ale románem začalo a již brzy se dočkáme jak filmu, tak i hry. To poslední jmenované připravuje společnost Vivendi ve spolupráci se studiem Stormfront, které má s vývojem third-person akčních adventur z žánru fantasy i s vývojem her podle filmů své zkušenosti a částečně může i za to, že se Vivendi podařilo na tvorbu a vydávání titulů podle Eragonu získat práva od 20th Century Fox. Mimochodem, tým ze Stormfront má na starost pouze konzolové a PC verze projektu. Připravuje se ovšem také varianta pro handheldy (PSP, DS, GBA), na níž pracují vývojáři z Amaze Entertainment. Vlastně by se slušelo vše předchozí převést do minulého času, neboť jak jsme se dozvěděli v rozhovoru na stránkách Firingsquad, všechny verze hry jsou již hotovy a do obchodů mají dorazit 15. listopadu. Vedle toho se prý chystají hratelná dema pro PS2, Xbox, PC a Xbox 360. Ohledně české distribuce zatím nemáme informace. Co ale máme, to jsou nové obrázky.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Ono toho ale bylo více, co nám zmíněné interview prozradilo. Patří mezi to například i to, že verze Eragonu pro PC a konzole jsou mnohem více spjaty s příběhem filmu, než verze handheldové, které se pro změnu častěji odkazují do knihy. Například ta pro DS představuje akční RPG, které se bude odehrávat nejen v prostředí uvedeném ve filmu, ale zároveň bude obsahovat také místa a postavy vycházející vyloženě z knihy. Verze pro GBA má být na druhou stranu tradiční tahovou role-playing hrou, jež hráčům umožní zastat role hrdinů, kteří se sice objeví ve filmu, nikoliv však na konzolích nebo PC a zrovna tak zde budou i další figurky a lokace z knihy. Do třetice, ve verzi pro PSP se bude pouze létat s drakem. Její součástí má být příběhový mód a tzv. "dog fighting arena" mód, zahrnující 11 různých typů multiplayerového vyžití, kterého se můžete zúčastnit buď sami s boty, anebo až se třemi dalšími kamarády.

Vrátíme-li se zpět ke konzolovým a PC verzím tohoto hack&slash akčního dobrodružství, ty se prý trefují do všech důležitých bodů filmového scénáře, avšak v zájmu poskytnutí zajímavého herního zážitku jdou ještě za události, jež mají být představeny na plátnech kin. Majitelé X360 se dokonce dočkají exklusivně dvou nových levelů (vycházejících z knihy) a jednoho nového nepřítele (Kull). Co se týče vzhledu postav má hra obsahovat filmové podoby všech hlavních protagonistů a také hlasy čtyř nejdůležitějších hrdinů - Eda Speleerse (v roli Eragona), Siennu Guillory (jako Aryu), Garretta Hedlunda (Murtagh) a Roberta Carlylea (Durza).

Co je také zajímavé, že v singleplayerové části hry si zahrajete jednak za Eragona, ale i za jeho dračici Saphiru. V kooperativním módu se bude druhý hráč moci vžít v první půli děje do role mentora Broma a v druhé pak do lstivého Murtagha. V levelech, kde se létá s drakem, bude jeden hráč ovládat Saphiru a druhý Eragona na jejích zádech. Většina misí je složena z různých variant hack&slash akce, ale tu a tam se objeví i prvky špionáže a řešení puzzlů. Pokud jde o souboje, zde budou hrát důležitou roli komba a svou specifickou úlohu předvede i Saphira, fungující jako AI spojenec, který vaše nepřátele krosí dle vlastního uvážení. V některých částech hry ji Eragon bude moci také povolat, aby vyčistila konkrétní oblast a vyskytnou se rovněž levely, kdy budete Saphiru přímo ovládat a pustošit nepřátele.
zdroj: PR, FS

korgull

Nejnovější články