První obrázky z češtiny pro GTA: San Andreas
zdroj: tisková zpráva

První obrázky z češtiny pro GTA: San Andreas

23. 6. 2005 20:20 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Od poloviny června se chystá neoficiální čeština pro Grand Theft Auto: San Andreas a dnes vám z ní předkládáme první ukázky.

Jedná se pouze o testovací obrázky z úplného úvodu hry, aby se ověřila implementace zatím nezkontrolovaných textů zpět do hry, stejně tak na nich chybí diakritika, která je ale jen otázkou brzkého dokreslení fontů. Přesto lze ze screenshotů vydedukovat, že o sprostá slova rozhodně nebude nouze. Nebo že některé obraty (resp. černošský slang) jsou překladatelským oříškem ("Hey, you gotta keep it real, man" / "You want it smooth? You don't want no trouble. I keep it real") i vzhledem k faktu, že ve zdrojovém souboru nejsou texty seřazeny chronologicky za sebou, nýbrž na přeskáčku. Je tedy nutné vše přímo ve hře zkontrolovat, aby jednotlivá slova měla správný význam a byly také v pořádku souvislosti. Občas vypomůže pohled do německé lokalizace, kde je význam většinou ihned zřejmý.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na překladu dnem a nocí maká tříčlenný tým - Kopulkon má na starosti první okrsek Los Santos, Bobbbovi bylo svěřeno poslední město (Las Venturas) a Raptor to celé řídí, řeší technické záležitosti a převádí do našeho jazyka sub-mise, školy, menu apod. (POLIS nakonec účast odřekl). Prostřední okrsek San Fierro dostane za úkol ten, kdo se k němu dostane nejdříve, a pak se ještě musí spousta času věnovat korektuře či betatestu.

V současné době odhadují, že mají lokalizováno zhruba 15-20% textů z celého San Andreas. Zároveň vás prosí, abyste je nebombardovali otázkami, kdy bude překlad hotov nebo jak odsýpá, neboť když se jich takhle ptají desítky lidí denně, jen je tím zdržují od práce. Tyto informace budeme průběžně přinášet zde v novinkách nebo v sekci Krátkých zpráv. Žádné komplikace dosud nevznikly, a tak stále platí jako cílový termín půlka července. Jak vysvětloval nedávný článek, češtinu nejprve dostanou zákazníci Tiscali GameShopu coby spolu-sponzora, a dva týdny poté bude exkluzivně ke stažení z vybraných internetových serverů i obsažena na DVD příloze časopisu LEVEL.
zdroj: vlastní

jd

Nejnovější články