Příběh ruského fantasy mixu Battle Mages
zdroj: tisková zpráva

Příběh ruského fantasy mixu Battle Mages

24. 1. 2003 17:17 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Míchání různých žánrů se v dnešních hrách objevuje stále častěji a jedním z příkladných hybridů RTS a RPG by se měl stát i chystaný titul Battle Mages od ruských vývojářů Targem a jejich vydavatele Buka Entertainment.

Designér hry Stanislav Scorb říká, že hlavní úkolem Battle Mages je spojit v sobě to nejlepší z titulů jako Warcraft, Dark Omen nebo Heroes of Might and Magic a samozřejmě to všechno také zasadit do dynamického 3D prostředí.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Příběh Battle Mages začíná již v dávných dobách, kdy byl svět chráněn proti Chaosu Posvátným magickým krystalem, nacházejícím se někde ve středu celé fantasy říše. Tamní svět, ovlivněný aurou krystalu, vypadal skutečně jako z pohádky - všechny postavy zde žily v míru pod září zlatého slunce, obklopeny kvetoucími stromy a bublajícími potůčky. Vnitřní svět, jak byla oblast Krystalu nazývána, obývaly tři rasy: lidé, elfové a trpaslíci. Později se trpaslíci rozhodli opustit tuto území a osídlit podzemní svět. Lidský císař a elfská princezna však stejně prohlásili zemi trpaslíků za navždy svobodnou, za zemi, na kterou si nikdy nikdo nemůže dělat nároky. Ale víte, jak to v politice chodí. Jednoho dne se mezi elfy objevil zlý kouzelník, který si lstí získal princezninu důvěru a daroval ji magický diadém, který dovedl elfské království k nevídanému blahobytu a díky němuž si tato rasa vybudovala u ostatních velký respekt. Brzy začal kouzelník spřádat nenávistné plány na získání Magického krystalu. Jeho zničení mělo elfům údajně pomoci vrátit se do své prapůvodní domoviny. Začala tak krutá válka mezi elfy a lidmi. Naštěstí se lidské rase podařilo najmout schopného generála, který díky svým dovednostem a zkušenostem dokázal elfskou invazi odrazit. S tímto vývojem situace se ale zlotřilý kouzelník nemohl smířit, a tak byla jednoho dne za záhadných okolností nalezena elfská princezna zavražděna a celý svět začaly zaplavovat hordy Nemrtvých a dalších podobných kreatur.

Jak vidíte, fantasy pozadí Battle Mages je lehce zmatené a navíc se v různých zdrojích jeho interpretace trochu liší. Vše pravděpodobně nejlépe vysvětlí až samotná hra, ve které se ujmete role absolventa vysoké školy magie. Ten se během svých cest po království náhodou dozvídá, že jediným způsobem, jak zastavit stále se stupňující nájezdy Nemrtvých a zničit kouzelníkovu Černou tvrz, je nalézt jakýsi kouzelný trpasličí artefakt pocházející ještě z doby, kdy všechny rasy žily pospolu. Aby ale na takový úkol nebyl sám, budete mu moci obstarat i další jednotky, se kterými se pustíte nejen do hledání, ale také do velkých bitev (více o strategické stránce v této novince). Hra by měla vyjít kolem září.

kate

Nejnovější články