Prachy, zbraně a krev v Gangland
zdroj: tisková zpráva

Prachy, zbraně a krev v Gangland

24. 8. 2003 9:09 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Vývojáře z MediaMobsters uchvátilo víc než cokoliv jiného téma Mafie.

Na jejich díle s názvem Gangland se proto projeví vliv různých knih i filmů s touto tématikou. Za některé jmenujme např. Godfather, Once Upon a Time in America, Untouchables, Taxi Driver atd. Příběh hry, ze které vám můžeme nabídnout pár nových ukázek, začíná smrtí nejmladšího z pěti bratrů, Chica, přičemž všechny důkazy nasvědčují tomu, že to mají na svědomí tři jeho starší sourozenci. Hráč se ujme role Maria, toho čtvrtého a s ním bude pronásledovat zrádnou trojici do Ameriky s jediným cílem - zabít. Jeho domovem se tam stane sídlo strýce Vincenta, jemuž bude Mario zpočátku dělat přisluhovače, než nabude potřebných schopností. Tím jsme se dostali k tomu, že hra obsahuje kromě akčních a taktických či strategických prvků také prvky RPG.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

V Gangland se objeví spousta různých mafiánských rodin. Budete mít proto co do činění s velkým množstvím nepřátel, jako jsou kolumbijští odstřelovači, ruští nájemní vrahové, čínští ninjové, městští strážníci, agenti FBI, židovští obchodníci, tělesná stráž Černé Mafie nebo sicilští zloději, ad.. Všichni tito soupeři žijí v Paradise City a budou oplývat jinými schopnostmi a vlastnostmi. Každého z nich (kromě agentů FBI) můžete dokonce obrátit na svou stranu, když ovšem nabídnete správnou sumičku. Velkou roli proto sehraje i to, jak dobře si vedete při svých obchodech a jaké máte konexe. Když budete mít peníze, budete mít vy i vaši případní společníci dobré zbraně (ruční zbraně, bazuky, granáty či kyanid, aj. - celkem okolo 25 různých typů). Mario si během hry navíc najde manželku, se kterou zplodí děti, které se pak stanou součástí rodinného obchodu a pomohou vést více lidí a vaši rodinu tak dále rozšiřovat. V multiplayeru budou tímto způsobem fungovat i oni tři bratři - Angelo, Sonny a Romano, po kterých s Mariem v single-playeru pasete. Každý z nich je jinou osobností a liší se i ve stylu boje.

Kromě vašeho hrdiny budou nabývat zkušenosti i všichni jednotliví členové rodiny, když je budete využívat. Nikoho nepůjde v případě jeho smrti jen tak nahradit, proto bude důležité dbát na jejich životy během bitek. Město Paradise City, ve kterém strávíte se svým gangem tolik času, bude velmi vstřícné. Budete moci vstoupit do každé budovy a řadu z nich i ovládnout, vyloupit nebo prostě použít tak, jak budete potřebovat. Když se vám zachce dělat spoušť, budete moci sáhnout po výbušninách a vyhodit jakýkoliv barák či auto. Pokud jde právě o auta, kterékoliv si můžete vzít a zajezdit si v něm nebo ho zneužít k přepravě jednotek. Svět, jehož součástí se v Gangland stanete, bude velmi detailní a ve 3D. Hra má být rozdělena do 26 částí, které se budou odehrávat v šesti různých rajonech města. Jestli byste si titul rádi vyzkoušeli, počkejte si na hratelné demo, jež by mělo vyjít v listopadu. Další podrobnosti o této hře naleznete v interview na GameShark.

korgull

Nejnovější články