Pokračování MegaRace na obzoru
zdroj: tisková zpráva

Pokračování MegaRace na obzoru

22. 5. 2001 18:20 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

S příchodem nového milénia se začíná prosazovat trend, kdy různé herní firmy oprašují své klasiky z prvopočátků počítačové zábavy a oblékají je do nového kabátku.

Příkladem za všechny může být například pokračování her Wolfenstein, Alone in the Dark, Civilization, Dragon's Lair nebo Commander Keen. Další firmou, která se rozhodla vzkřísit z mrtvých svou skoro zapomenutou sérii, je francouzské Cryo se závodní střílečkou MegaRace. Ta se, pokud pominu šíleného komentátora, zapsala do historie jako hra s (na svou dobu) neuvěřitelnou grafikou, která lemovala visuté tratě ve všech lokacích. Sice se jednalo o takový malý podvod, neboť veškeré okolí tratí bylo předem vyrenderované a při hraní se jen přehrávalo z CD, tudíž například nešlo jet pozpátku, ale to tenkrát nikomu moc nevadilo. Nyní, po minimálně pěti letech, ohlásilo Cryo přípravy třetího pokračování MegaRace, které se ale bude od svých předchůdců v ledasšem lišit a to nejen na první pohled slabším grafickým zpracováním.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Jak jste si mohli všimnout z patnáctky nových obrázků výše, tou zásadní změnou bude to, že futuristická vozítka byly vyměněny za neméně futuristická vznášedla na způsob Wipeoutu. Po vzoru minulých dílů MegaRace nemůže ani ve trojce chybět možnost upgradování vašeho stroje ani trocha akce v podobě raket a dalších zbraní, které vám občas pomůžou k předehnání těch nejschopnějších protivníků v čele závodu. K mému překvapení se počítá i s obsažením CTF módu, který si v takové hře nedokážu moc dobře představit, ale uvidíme v řijnu tohoto roku, kdy MegaRace 3 vyjde ve verzích pro PC a Playstation 2. Obrázek zdroj: tisková zpráva

Nejnovější články