Oznámení akční first-person střílečky F.E.A.R.
zdroj: tisková zpráva

Oznámení akční first-person střílečky F.E.A.R.

12. 5. 2004 8:28 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Když přišla společnost Vivendi Universal se seznamem her, které hodlá předvést na letošní E3, pozornost vzbudila hlavně dodatkem, že spolu se studiem Monolith chystá ještě jakýsi dosud neodhalený projekt.

Jak jistě víte, vývojáři z Monolithu se podepsali na titulech jako Aliens vs. Predator 2, Tron 2.0, anebo také sérii No One Lives Forever, která asi většině hráčů utkvěla v poměti nejvíce, protože se začalo spekulovat o tom, zda nejde o její další pokračování. Korunu tomu nasadil magazín Computer and Video Games, který poté, co Monolith vypustili jeden screenshot nebo spíše teaserový obrázek ze svého nového díla, přišel s tvrzením, že je přesvědčen, že jde skutečně o nový díl NOLF.
Teď je spekulacím a fantazírování konec. Společnost Vivendi Universal Games oznámila, že tím titulem, který v dílnách Monolithu vzniká, je intenzivní first-person střílečka s názvem F.E.A.R., tedy First Encounter Assault and Recon. V této hře bude docházet k velmi těsným soubojům. Těšit se můžete na bohatou atmosféru a poutavý příběh, který začíná proniknutím jisté neidentifikovatelné paramilitaristické síly do multimiliardové kosmické separace. Vláda na tento čin odpověděla vysláním speciálních jednotek, se kterými však ztrácí kontakt poté, co nějaký záhadný signál přeruší radiovou komunikaci. Když o chvíli později přerušení zmizí, naskytne se hrůzné zjištění - tým byl doslova rozerván.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie


Hráčův úkol je jasný. Coby součást dalšího zásahového týmu, který byl vycvičen pro situace, jež nikdo jiný není schopný zvládnout, se vydáte zlikvidovat vetřelce, ať to stojí, co to stojí. Také bude potřeba odhalit zdroj tajemného signálu. Samozřejmě, že to všechno bude nutné zvládnout dřív, než se to úplně vymkne kontrole. Shlédnout můžete první půltucet screenshotůanebo E3 2004 teaser video (5 MB, WMV), které zachycuje průlet vrtulníku nebo jízdu vozem nočním městem a ukázku soubojů, kdy nepřátelé po zásahu odlétají ve zpomaleném pohybu aneb přesně vykradený nápad z Enter the Matrix či Max Payne. F.E.A.R. nevyjde dříve než v příštím roce, přičemž bude určena pouze dospělým.

korgull

Nejnovější články