Novinky z kybersvěta hry Tron 2.0
zdroj: tisková zpráva

Novinky z kybersvěta hry Tron 2.0

14. 6. 2003 16:16 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Sci-fi FPS Tron 2.0 naváže na stejnojmenný film z roku 1982.

Děj hry se odehrává dvacet let po událostech filmu, hlavní postavou je Jet Bradley, syn Alana Bradleyho z původního díla. Ve hře se objeví jak nové postavy tak i existence, známé z filmu. Ústřední myšlenkou se opět stane digitalizace lidí, pomocí které se fyzické bytosti mohou dostat do virtuálních útrob počítače. Jak si toto prostředí tvůrci z Monolithu představují můžete zjistit z několika nových, až psychedelicky barevných, obrázků. Tento vnitřní svět má chránit umělá inteligence ma3a, které je ale napadena neznámým programem a Jet se tak po souhře náhod dostává přímo do nevraživého prostředí počítače, kde musí bojovat z celou řadou podivných nepřátel jako třeba červených ICP (Intrusion Countermeasure Programs). Ve hře nebude chybět ani šílená jízda na kybermotorkách.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

V Tron 2.0 dostanete na výběr pouze ze čtyřech základních zbraní, což zní na první pohled velice uboze, ale díky množství doplňkového vybavení tzv. podprogramů (subroutines) můžete i s nimi zahrát velké divadlo. Zmiňované podprogramy pro zbraně dělíme do tří základních kategorií - na obranu, boj a další činnosti. Díky nim tak můžete být například odolnější, tišší, nebo můžete modifikovat stávající zbraně (sniperovací puška, více disků při vrhání atd.). Každý z těchto podprogramů vám ale zabírá místo v systémové paměti a proto musíte jejich přítomnost a použití pečlivě zvážit. Na druhou stranu můžete během hraní sami sebe upgradovat (začínáte jako Jet 1.0.0), s každou další verzí přibývá ve vaší paměti více místa a tedy i více prostoru pro užitečné subroutines. Je evidentní, že se autoři snažili zbraně pojmout ve zcela jiném stylu, než jsme dosud zvyklí, uvidíme, jak se tento systém projeví na celkové hratelnosti.

Hlavní postavy ve hře namluvili představitel Alana z původního filmu Bruce Boxleitner (Jet); představitelka Yori, herečka Cindy Morgan (ma3a) a populární herečka a modelka Rebecca Romijn-Stamos. Ta se ujala hlasu Mercury, což je jakýsi program v ženském balení, který Jeta doprovází na jeho cestě virtuálním světem. Ačkoliv byl pro účely hry hereččin hlas upraven, dá se i tak velice dobře rozpoznat. Vzhledem k tomu, že společnost CD Projekt u nás hru nebude plně lokalizovat (u FPS k tomu přeci jen není žádný velký důvod), měli byste si nadabování v originálu vychutnat i vy. V USA si Tron 2.0 odbude premiéru v srpnu, u nás by měl vyjít s českým manuálem v září.

kate

Nejnovější články