Nová fantasy RTS Armies of Exigo
zdroj: tisková zpráva

Nová fantasy RTS Armies of Exigo

26. 2. 2004 15:15 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Před časem společnost Electronic Arts oznámila, že se dala dohromady s člověkem, kterého naleznete podepsaného pod takovými filmy jako jsou série Rambo, Total Recall, Die Hard with a Vengeance, Terminator 3, ad.

Jeho jméno je Andrew G. Vajna. Jak odhalil magazín GameSpy, tento člověk se nyní rozhodl se svou společností Cinergi Interactive proniknout také do světa her, a to kupodivu ne s projektem, který by byl založen na licenci některého ze zmíněných i nezmíněných filmů. Spolu s maďarskými vývojáři Black Hole Games se Cinergi pustila do nové real-time strategie s názvem Armies of Exigo.

Členové vývojářského týmu Black Hole Games patří mezi regionální přeborníky v žánru RTS a mají za sebou více než desetileté zkušenosti v oblasti tvorby her. Cinergi, potažmo pan Vajna, zařídili finanční stránku věci a neustále na tvůrce dohlížejí. Ale k samotné hře.

Armies of Exigo je vlastně ve vývoji už nějaký ten pátek. Konkrétně prý dva a půl roku. Je stavěna na úplně novém enginu. Její děj se bude odehrávat v tradičním fantasy světě, hra sama o sobě už tak tradiční prý ale nebude - bude se honosit skutečným 3D strategickým pohledem na hru. Příběh však nebyl zatím odhalen. Představí se vám zde několik různých frakcí - Empire, neboli říše, jež je domovem rytířů, elfů, dwarfů a gnómů; Beast - sem patří trollové, ogrové, goblini a démoni; a Fallen - v první řadě tvořena hmyzem, pak ale také padlými rytíři, temnými elfy a tajemnými kreaturami z jiných dimenzí. Tyto strany nemají společného nic kromě cílů. Dokonce i způsob přepravy jednotek mezi levely je pro každou z nich unikátní.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

To souvisí i s tím, že se hra bude odehrávat na několika úrovních, mezi nimiž se lze libovolně přepínat klávesou TAB nebo kliknutím na příslušnou minimapu (interface bude schopen zobrazovat dvě minimapy najednou). Hráč bude moci se svými jednotkami vlézt do podzemí nebo do jeskyně, kde může stavět nebo bojovat dle libosti. Mezi těmito úrovněmi bude neustále nějaké spojení. Například Empire bude disponovat jednotkami, které se budou moci kdykoliv a kdekoliv prokopat z povrchu do podzemí nebo naopak, což může mít za následek různé zajímavé situace.

V Armies of Exigo má být zahrnut také multiplayer s několika herními módy - Melee, Arena a Free-for-All. V posledním jmenovaném bojuje každý s každým, včetně počítačových oponentů, kteří také bojují i s jinými počítačovými oponenty. Cílem je zlikvidovat všechny nepřátele. V módu zvaném Melee je cíl stejný, s tím rozdílem, že počítačoví oponenti jsou si navzájem spojenci. Arena je oproti tomu jedno velké bitevní pole. Mezi množstvím různých překážek jako jsou vodní příkopy, věže s lukostřelci, monstry atd., se hráč bude muset pokusit překonat co nejvíce soupeřových hrdinů. Další podrobnosti se dozvíte v interview na GameSpy. Vydání hry je naplánované na podzim tohoto roku.

Update 22:00 - v galerii jsou nyní všechny obrázky ve vysokém rozlišení (thx ZeroCool).
zdroj: GameSpy

korgull

Nejnovější články