Není LOTR jako LOTR: Return of the King info
zdroj: tisková zpráva

Není LOTR jako LOTR: Return of the King info

25. 4. 2003 18:18 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Electronics Arts dnes oficiálně oznámili vývoj nové fantasy hry s názvem The Lord of the Rings: The Return of the King, určené pro PS2, GameCube, Xbox, GBA a dokonce i PC.

Všechny tyto verze by měly být vydány současně, a to ke konci roku 2003. Hra je založena na nadcházející filmové adaptaci Tolkienova románu, kterou chystá společnost New Line Cinema. S ní má EA ohledně vývoje titlů založených na jejich filmové trilogii exkluzivní smlouvu, přičemž premiéra závěrečného dílu filmu by se měla uskutečnit 17. prosince 2003. The Lord of the Rings: The Return of the King je vlastně již druhým ze série těchto her, první byla loni Two Towers pouze pro konzole. PCéčkovou a konzolovou verzi The Return of the King má na starost studio Redwood Shores, verzi pro GBA tvoří Griptonite Games. Díky dobrým kontaktům se nám podařilo získat i pět obrázků ze hry, které mají údajně pocházet z PS2 verze, ale na ní vypadají neuvěřitelně dobře - ostatně posuďte sami:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Hráči, kteří se stali obětí této série, ať už přímo originální či té zfilmované, se budou moci ve hře vydat po stopách hrdinů, včetně Gandalfa, Aragorna, Legolase, Gimliho, Sama a samozřejmě i Froda. Budete se moci podívat do všech těch úžasných míst, která se rovněž představí v připravovaném filmu. Svým hrdinům budete doslova dýchat na záda, neboť je hra navržena tak, že je budete následovat z perspektivy třetí osoby. The Lord of the Rings: The Return of the King bude prý obsahovat napínavou akci i impozantní dobrodružství. Pokud rádi takové hry sdílíte se svými přáteli, určitě uvítáte možnost multiplayeru s kooperativním módem.

Když už jsme u her na toto téma, v naší galerii dnes první skutečné screenshoty z další, tentokrát real-time strategické hry s velmi podobným názvem The Lord of the Rings: War of the Ring od Liquid Entertainment (Battle Realms) a Vivendi. I tento titul obsahuje spoustu postaviček ze známého knižního díla. Chybět zde proto nebudou např. ani Aragorn a Legolas, přičemž oba dva budou postavičkami hrdinů vybavenými různými speciálními schopnostmi, které u jiných, obyčejných postav nenajdete. Samozřejmě se tu ale bude prohánět i spousta Elfů, Goblinů, Trollů, Orků, ale i lidí.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Hra bude vybavena dvěma kampaněmi - jednou za dobro a druhou za zlo. Každá z těchto kampaní bude čítat 10-15 misí. Vydání The Lord of the Rings: War of the Ring je naplánováno na první čtvrtletí roku 2004.
zdroj: TTGGameSpot, PR

ko

Nejnovější články