Lords of the Realm III v polovině března
zdroj: tisková zpráva

Lords of the Realm III v polovině března

21. 2. 2004 19:19 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Jak vyplývá ze včerejšího rozhovoru na HomeLANu, nové pokračování série historických real-time strategií - Lords of the Realm III, je už v podstatě hotové.

V obchodech by se mělo objevit v polovině března. Pokud jste se ale těšili na demo, asi budete zklamáni. Impression Games ho prý nemají v plánu vydat, alespoň ne ještě před uvedením plné verze na pulty. Na druhou stranu, spolu s hrou má být vydán také samostatný editor hradu, který bude k dispozici rovněž online ke stažení z Internetu. Ten vám umožní poskládat si ze všech možných částí, které se vyskytují ve hře, vlastní hrad. Až budete se stavbou hotovi, budete si jej moci uložit a setkat se s ním i v samotné hře (single- i multiplayeru) - cena a doba jeho konstrukce se bude vypočítávat podle částí, které jste při jeho tvoření použili.

Lords of the Realm III je postavena na 3D enginu vyvinutém přímo v Impression Games, umožňujícím mj. i zcela volný pohyb kamery a podporujícím rozlišení až 1280 x 1024. Kromě single-playeru vám má nabídnout i multiplayer, a to až pro osm hráčů přes LAN nebo Internet. Připraveny jsou prý různé scénáře představující různé typy hry. Podmínky k vítězství budou různé - přežít 45 minut, podmanit si všechny ostatní hráče, nastřádat určité množství peněz, zabít konkrétního rytíře, apod. Těšit se ale můžete i na přímé bitvy využívající hlavně taktiku.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Lords of the Realm III má obsahovat 14 různých scénářů, přičemž úspěch vašeho postupu hrou prý bude záviset především na dobrém poznání poddaných, kteří budou asi nejvíce odlišovat tři ze zúčastněných stran - Anglie, Francie, Německo (další rozdíly budou v architektuře budov a mírně i jednotkách). Těchto poddaných se ve hře vyskytne celkem okolo dvou tisíc, rozdělených do čtyř kategorií - rytíři, měšťané, duchovní a nevolníci - mnoho z nich bude vynikat speciálními schopnostmi. Zdroje si budete muset hlídat pouze dva - peníze a jídlo.

Pokud jde o souboje, ty budou samozřejmě probíhat v reálném čase. Bojových jednotek má být přes dvacet typů. Ovládat je budete moci po skupinách (i jednotlivcích). Každou skupinu o deseti až padesáti mužích bude vést rytíř. Využít budete moci různé formace, pro každý typ jednotek jiné. Jednotliví vojáci budou bojovat a umírat sami za sebe, morálka však bude mít vliv na celou skupinu. Více podrobností se můžete dozvědět v interview na HomeLANu. V naší galerii jsou k vidění nové screenshoty. A přestože hra ještě k fanouškům nedorazila, vývojáři včera vydali opravný patch, který ji aktualizuje na verzi 1.1.
zdroj: HomeLAN

korgull

Nejnovější články