Grand Theft Auto: Vice City má své stránky
zdroj: tisková zpráva

Grand Theft Auto: Vice City má své stránky

15. 4. 2003 14:14 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Rockstar Games dnes spustili novou homepage pro svou akční hru Grand Theft Auto: Vice City, která vyjde pro PC přesně za měsíc, konkrétně 14.května v USA a o dva dny později v západní Evropě.

Jak je u Rockstaru zvykem, oficiální stránky nejsou až na 8 čerstvých screenshotů obsahově příliš bohaté, ale zaujala mne na nich věta "built from the ground up for the PC platform". Tato definice se obvykle používá v případech, když nejde o surovou konverzi z konzolí a hra je od základů (resp. počátku vývoje) vytvořena pro osobní počítače. Aby bylo Vice City šito na míru přímo PC a využilo všech jeho možnosti (včetně multiplayeru) by si jistě každý fanoušek přál, ale na druhou stranu je všeobecně známo, jak může být marketingový hype zrádný, že se často nezakládá na pravdě nebo překrucuje fakta, jak se to někomu zrovna hodí. Takže výše uvedené tvrzení bych až do uveřejnění naší recenze raději bral s rezervou.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Nicméně skutečností zůstává, že oproti GTA na PlayStation 2 se majitelé PC dočkají alespoň nějakých vylepšení, která jsme rozebrali podrobněji v preview. Půjde například o upravené ovládání s podporou myši, optimalizovanou 32-bitovou grafiku se stíny a texturami ve vyšším rozlišení, možnost importování vlastního skinu pro hlavního hrdinu, funkci replay a přehrávání vlastních MP3 přes systém EAX 3.0. Nové Grand Theft Auto bude vyžadovat mít nainstalovaný DirectX 9 a vzhledem k jeho nátuře si hru nevyzkouší lidé s operačním systémem Windows 95 nebo Windows NT. Více se o náplni a hratelnosti Vice City dočtete v naší obsáhlé recenzi PS2 verze.
zdroj: TTG

jd

Nejnovější články