Empires: Dawn of the Modern World ukázky
zdroj: tisková zpráva

Empires: Dawn of the Modern World ukázky

13. 5. 2003 22:22 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Empires: Dawn of the Modern World je novou 3D real-time strategií od vývojářů ze studia Stainless Steel, kteří již sklidili úspěch za svůj předchozí projekt, Empire Earth.

Nová hra vás provede obdobím od Středověku po 2. světovou válku včetně. Tvůrci zde dávají prostor sedmi největším civilizacím z různých koutů světa a pro každou z nich připravují zcela unikátní jednotky a schopnosti tak, aby si hráč mohl v roli vůdce kterékoliv z nich užít během tisícileté historie tohoto národa zcela jedinečný zážitek. Odhaleno bylo zatím pouze pět z těchto civilizací - Korea, Čína, Anglie, Německo a USA. Stainless Steel své dílo pojali velice precizně a mají v úmyslu jej zpracovat co nejpřesněji také po stránce historické. Až si tedy budete vybírat civilizaci, se kterou budete chtít strávit celých tisíc let jejího vývoje, mějte na paměti, že to, jak vám hra předvede silné a slabé stránky technologického, kulturního, vojenského i ekonomického rozvoje, není založeno jen an něčích halucinací, ale na skutečných podkladech.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Velký důraz se vývojáři snaží klást nejen na realističnost, ale také na kvalitu grafického zpracování a v neposlední řadě i na hratelnost, samozřejmě. Každá ze tří chronologických kampaní Empires je založena na jiné civilizaci a na jiném období a měla by hráči poskytnout nový, neotřelý zážitek. V každé z nich se totiž budete muset sžívat s novou civilizací, novým příběhem, časovým zasazením, technologiemi i zbraněmi. V oblasti válčení je Empires spíše o tom, jak používáte síly, než o tom, jaké jste postavili. Bitvy budou plně pod vaším dohledem a protože budou všechny jednotky unikátní a navíc i historicky přesné, budete muset pečlivě zvažovat, které kdy a jak nasadit.

Díky využití 3D enginu prý budete moci libovolně natáčet i přibližovat a oddalovat pohled kamery. Jak se v poslední době začíná docela často objevovat, interface by měl být volně nastavitelný a povoleno bude také použití tzv. "horkých kláves". Součástí Empires bude také multiplayer. Vydání hry je naplánováno na konec roku.
zdroj: IGN, PR

korg

Nejnovější články