Detaily o neoficiálním úniku dema UT 2003
zdroj: tisková zpráva

Detaily o neoficiálním úniku dema UT 2003

12. 6. 2002 13:08 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Neoficiální cestou včera do spárů internetu uniklo hratelné demo toužebně očekávaného Unreal Tournamentu 2003 a zatímco tisíce lidí po celém světě začali přemýšlet, kde si ho pokoutně seženou, Mark Rein z Epicu jim v tom udělal přítrž prohlášením v jednom diskusním fóru.

Tam praví, že se jedná o velmi rannou verzi hry, ve které spousta vlastností UT 2003 chybí. A má pravdu, jak jsme se pro jistotu sami přesvědčili, opravdu není o co stát, neboť toto neoficiální demo se snad ani nedá nazývat betaverzí - i přes architektonicky zajímavé levely s trávou a kapradím nebo pěkně zpracovanou vodní hladinu (vytípané obrázky na GameGuru) každého spíše znechutí, než navnadí k hraní či pořízení finální verze hry.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Některé ze sedmi obsažených map (3x Deathmatch a Team Deathmach, 2x Capture The Flag, 2x Double Domination) mají v sobě neviditelné zábrany a chybí v nich textury, charaktery se skládají z podivné změti polygonů a nejsou animovány přes Karma technologii, grafické rozlišení nebo ovládání se dá měnit pouze "ručně" editací konfiguračních souborů, účinnost zbraní není správně vybalancovaná a ani inteligence botů zatím není přiliš vypilovaná (spadnou do jezírka s lávou a tam zůstanou celý zbytek hry, i když otamtud vede cesta ven). Napojení na IP serveru nebo změna nastavení se dá navíc dělat jen přes konzoli (příkazy open 1.1.1.1 nebo preferences) a hra čas od času padá, takže je skutečně lepší raději vyčkat na finální verzi dema, než se zbytečně trápit s něčím značně nedodělaným.

Pakliže vás nyní začalo zajímat, kdy by se tak asi mohlo oficiální demo objevit v naší sekci downloadů (dle této verze se dá soudit, že bude mít okolo 150-200 MB), musíme vás zklamat. Ze slov Marka Reina vyplynulo, že tvůrci hry momentálně dolaďují interní vyhledávač serverů, který samozřejmě patří k těm nejdůležitějším elementům v takovém demu a musí být bezchybně funkční. To ve výsledku znamená, že ačkoliv původní termín vydání zněl "po E3 nebo pár týdnů po E3", na hratelnou ukázku Unreal Tournamentu 2003 si asi budeme muset počkat ještě o něco déle, osobně tipuji konec června. Čekatelů na ni je opravdu hodně - viz foto dokumentace... :)
zdroj: Tiscali Games, BluesNews

jd

Nejnovější články