Detaily o editoru a replay z Warcraft III
zdroj: tisková zpráva

Detaily o editoru a replay z Warcraft III

28. 4. 2002 18:00 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Eurogamer vydal o víkendu šestistránkový rozhovor s Billem Roperem s Blizzardu.

Tématem byl především editor, který bude přiložený v originálním balení hry. Z rozhovoru vyplývá, že se Blizzard rozhodl udělat veliký vstřícný krok k hráčům – samozřejmě tu bude možnost tvořit vlastní mapy, ale také budete moci i definovat triggery (skripty pro nějakou akci ve hře) nebo vytvářet vlastní renderované animace. Přímá podpora se chystá i pro vložení vlastních zvuků a hudby do hry – a to dokonce ve formátu MP3. Současně s tím byla pro novináře vypuštěna sada deseti nových obrázků, kde vůbec poprvé můžete vidět herní menu a naskriptované sekvence během misí.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
další nové obrázky

Bill Roper dále hovořil o tom, že kvůli přílišné náročnosti tvorby tutorialů ve hře tu nebude přímá podpora vkládání vlastních modelů, ale zároveň tuší, že hráči si k tomu cestu najdou sami. Alespoň základní podporu úpravy jednotek v editoru ale najdeme, a to konkrétně pro změnu jejich barev a velikosti. Editor prý bude nabízet opravdu unikátní přístup pro editaci hry - prý se s ním dá s trochou štěstí a umění vytvořit i Diablo II nebo hra na principu Monopol :)

Další novou vlastností je podpora replaye. Záznam celé hry (ať už to bude mutliplayerový duel anebo mise ze singleplayerové kampaně) budete moci uložit na disk. Ačkoliv jeden záznam mívá prý okolo 160kb, můžete si v něm zvolit libovolnou kameru anebo přepnout přímo do pohledu hráčů a sledovat jejich taktiku a způsob hry. Na závěr připomenu, že již v únoru jsme zveřejnili naše první dojmy z betaverze a že Warcraft III: Reign of Chaos u nás vyjde kompletně v češtině (info) začátkem prázdnin.

P.S. Pokud vás zajímá původ těchto obrázků, vězte, že jsme je stejně jako desítky dalších magazínů ze střední a východní Evropy dostali v podobě press-kitu od vydavatele Vivendi, nejsou tedy v žádném případě exkluzivní :)
zdroj: EuroGamer, PR Obrázek zdroj: tisková zpráva

levis&jd

Nejnovější články