Další zajímavosti o GTA: San Andreas
zdroj: tisková zpráva

Další zajímavosti o GTA: San Andreas

13. 7. 2004 15:15 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

O chystaném Grand Theft Auto: San Andreas jsme obsáhle informovali již několikrát, stále se však dozvídáme nové věci, ze kterých se dá usuzovat, že skutečně je na co se těšit.

V GTA: SA se vaší postavou stává CJ, který se právě vrací domů. Kromě příběhu, který se točí kolem vraždy jeho matky, bude také možno spolu s gangem ovládat určité části města a bojovat s konkurenčními skupinami o nadvládu nad dalšími čtvrtěmi. Mimo městských částí se však podíváte i do otevřené krajiny, kde si prý užijí hlavně příznivci rychlých závodů, protože zde budete moci vymáčknout z vozidel maximum. Celý průběh hry bude pochopitelně nelineární a vaše chování bude mít velký vliv i na vzhled a kondičku hrdiny.

Tvůrci prý hodně zapracovali na inteligenci a možnostech chování NPC. V GTA: SA bude obecně mnohem více chodců s mnohem větším počtem animací, závisejících na tom, kde se zrovna nacházejí a jaký typ člověka reprezentují. Chlapíci z ghetta a farmáři na venkově se budou prostě projevovat trochu jinak, nehledě na jiný druh oblečení, který budou mít na sobě. Všechny modely postav se navíc budou skládat z většího počtu kostí, takže i animace by měly být přesnější a více odpovídat skutečnosti. Ke hře také neodmyslitelně patří vlastní radiostanice, ty kalifornské jsou prý nejlepší na světě a můžeme se tak těšit na celou škálu hudebních stylů i vtipných hlášek či reklam.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
kompletní galerienové scany

Co se týče grafické stránky, je asi zajímavé zdůraznit, že vše ve hře má mít dvojí model - jeden pro denní prostředí a druhý pro noční. Tato skutečnost prý přispívá k celkové věrohodnosti a lepšímu kontrastu. Samozřejmostí je také vyšší počet detailů a mluví se i o odrazech v zrcadlech v reálném čase. Stíny tentokrát nebudou jen samoúčelným zkrášlovadlem, ale podobně jako ve stealth akcích se do nich budete moci schovávat a zůstat prakticky neviditelní. Některé mise tak budete moci skutečně hrát ve stylu Thiefa či Hitmana, i když samozřejmě nic nebude bránit ani těm, kteří dávají přednost rychlých zběsilým přestřelkám.

Jediné, co dělá vývojářům trochu starost, je celková velikost hry. Už nyní by prý vyplnila celé DVD, takže se počítá s tím, že finální verze vyjde na dvouvrstvém DVD. GTA: San Andreas je zatím oficiálně potvrzeno jen pro Playstation2, kde by mělo vyjít již letos v říjnu s tímto obalem. Ve hře opět nebude multiplayer (info).

kate

Nejnovější články