Co přinese URU: Ages Beyond Myst
zdroj: tisková zpráva

Co přinese URU: Ages Beyond Myst

17. 9. 2003 13:13 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Uru: Ages Beyond Myst je návratem slavné série Myst od studia Cyan - je však krokem směrem k dnešním trendům.

První hra z rodiny záhadných adventur vyšla už před deseti lety. Celkem si tato série vysloužila okolo 12 milionů fanoušků, alespoň tolik se prodalo kopií. Uru: Ages Beyond Myst, postavená na real-time 3D enginu, prý rozšíří i při zachování všech prvků, které z Myst her udělaly tak populární díla, řady online multiplayerových titulů. Možná je to trochu nezvyk pro dosud výhradě single-playerový projekt, nicméně vývojáři zjistili, že hráči tak jako tak dobrodružství podstupovali s několika přáteli pokukujícími přes jejich ramena, takže usoudili, že udělat multiplayer nebude zase tak špatný nápad a vy tak budete moci sdílet své zážitky s přáteli přímo uvnitř hry. V každém případě, Uru nebude masivně multiplayerovou hrou v klasickém pojetí. Když pomineme fakt, že nabízí rovněž single-player, její online svět bude rozdělen do mnoha menších částí, které si dokonce budete moci ochránit heslem a zabránit tam tak přístup nepovolaným.

Příběh hry vás seznámí se starověkou a tajuplnou civilizací D'ni, která na Zemi přicestovala už před 10 tisíci lety a vybudovala rozsáhlou podzemní říši. Tento národ dokázal vytvořit jisté knihy, které umožňovaly cestovat mezi různými jinými světy. Jednoho dne se však D'ni takto setkali s člověkem, přičemž se mezi oběma světy vytvořilo trvalé spojení. Brzy po tomto spojení se však civilizace D'ni záhadně zhroutila, bytosti opustily své jeskynní domovy, takže zde zůstala rozsáhlá neobydlená města.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

V průběhu hraní se budete o D'ni dozvídat stále více a více. Zejména poté, co se střetnete se skupinou DRC (D'ni Reconstruction Council) snažící se o znovuobnovení podzemních měst. Jak budete tyto lokace prozkoumávat a pohybovat se i v čase, občas narazíte také na pojítko s předchozími díly série - na zprávy od Yeeshy, dcery starého známého Atruse. Novinkou v celé sérii je to, že budete moci svoji postavičku vidět. Kromě toho ji také budete moci navrhnout (pohlaví, oblečení, vlasy, atd.). Pokud by však někteří z vás zatoužili po původní first-person perspektivě, nebude vám bráněno si tuto volbu přepnout.

Jak již bylo uvedeno výše, hra má být kompletně 3D. Technicky vzato, prvním 3D titulem série byl Real Myst. Uru vám však ukáže, že není 3D jako 3D. Při její tvorbě je s 3D perspektivou počítáno ve všech směrech - skákání, běhání i šplhání. Nicméně nemusíte se prý bát, že by se snad vývojáři uchýlili k něčemu ve stylu Tomb Raidera. Stále zde bude hlavní důraz kladen na řešení hádanek a rozhodně se nebudete muset bát toho, že se zničehonic zřítíte do hlubin nějaké propasti nebo něco podobného.

Uru: Ages Beyond Myst by měla ve své konečné podobě obsahovat devět věků. Aby tvůrci hráče nalákali na možnosti ukryté v online hraní, zpřístupní jim online svět na pár měsíců zdarma (narozdíl od obvyklého 1 měsíce u různých MMOG). Předplatitelé se navíc mohou těšit na další věci, které pro ně budou připraveny ke stažení. Hra by měla být vydána ještě do konce tohoto roku.
zdroj: GSgengamers

korgull

Nejnovější články