Čeština do Morrowindu konečně na cestě k hráčům
zdroj: tisková zpráva

Čeština do Morrowindu konečně na cestě k hráčům

27. 5. 2004 14:14 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Mnoha problémy sužovaná oficiální/neoficiální (dle toho, jak to s ní zrovna vypadalo a jak se to komu hodilo) čeština pro dva roky starý Morrowind byla v půlce května slavnostně dokončena, ale nějaký čas ještě zabralo testování a lisování, takže teprve nyní byla zahájena její distribuce.

Ta za normální situace probíhá tak, že každý majitel originálky Morrowindu nebo datadisků Tribunal a Bloodmoon musí vyplnit a doručit registrační kartičku do vydavatelské firmy Playman, která podle FAQ slibuje poslání zpět dodatečného CD nejpozději "do třech týdnů".

Naštěstí zákazníci našeho internetového obchodu nemusí tak složitý proces ani dlouhé čekání absolvovat, neboť každému, kdo si v minulosti koupil některý z výše uvedených titulů na Tiscali GameShopu / (X)zone, jsme češtinu (na tu samou adresu) poslali klasickou poštou už včera. Dnes nebo zítra se tedy všichni budou moci začít oddávat tomuto povedenému fantasy RPG v lokalizované verzi, která mu dodala nové kouzlo zdokumentované na aktuálně pořízených screenshotech z hotové verze. Update 28.5. - v galerii jsou k prohlédnutí další čtyři obrázky.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Přeloženy byly úplně všechny texty jak v původním Morrowindu, tak v prvním datadisku Tribunal (rozhovory, knihy, deník atd.). Jen dabing zůstal v angličtině, ale máte možnost zapnout si titulky. Diakritika bohužel chybí, neboť její implementace by si vyžádala (nelegální) zásah do hlavního .exe souboru. Jak vyplynulo z výsledků ankety fanouškovského webu TESEditor, 82% z 2000+ respondentů chtělo lokalizaci co nejdříve i za cenu častých oprav. V budoucnosti tedy lze očekávat opravné patche, stejně jako překlad druhého datadisku Bloodmoon, na němž se už prý začalo pracovat. Každopádně z prohlášení tvůrců a vydavatele je jisté, že čeština v nejbližší době určitě NEBUDE dána zdarma ke stažení z internetu.

Pokud jste dosud svět The Elder Scolls nenavštívili, máte nyní ještě druhou šanci. V horizontu několika málo dnů se totiž začne prodávat zlevněná re-dice Morrowindu (559 Kč) pod názvem Playman Exclusive včetně padesátistránkového manuálu, tištěné mapy Mournholdu a samozřejmě i třetího CD s češtinou (cca 400 MB) nebo jinými přídavnými pluginy do hry (175 MB). To samé je náplní již skladem dostupné Morrowind GOTY verze (1599 Kč), která obsahuje navíc datadisky Bloodmoon a Tribunal.
zdroj: vlastní, TesEditor

jd

Nejnovější články