Bezejmenný titul společnosti Broadcraft
zdroj: tisková zpráva

Bezejmenný titul společnosti Broadcraft

23. 7. 2003 15:15 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

V dubnu 2002 založené norské vývojářské studio Broadcraft se chystá možná už na konci příštího roku herní trh ohromit novým, multiplayerově zaměřeným akčním titulem poháněným čtyři roky starou technologií Quake III enginu, která je ovšem stále ještě mezi vývojáři v kurzu.

Samozřejmě ji ale v několika ohledech vylepšili a přizpůsobili svým potřebám - zdokonalena byla AI, renderer, přidán nový skriptovací systém, aj. Že nějaký takový projekt vzniká, jsme vás informovali poměrně nedávno, a protože hra ještě nemá název, pokřtili jsme ji zatím po jejích tvůrcích. Možná jste si stihli v poslední době všimnout, že velká část stříleček je zaměřena vojensky nebo je zasazena do 2. světové války. Maníci z Broadcraft však mají zájem přinést něco, co by alespoň trochu vyčnívalo z řady, a tak se rozhodli, že své dílo situují do zcela odlišného světa, světa bez lidí a s příšerkami/mimozemšťany vybavenými něčím, co lidé ani mít nemohou, už kvůli fyzikálním zákonům panujícím na planetě Zemi.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
nové obrázkykompletní galerie

Všechno se bude odehrávat ve zcela cizím prostředí, a veškeré postavy, které ve hře potkáte, budou mimozemšťané v pravém slova smyslu. Konkrétně bude nastolen příběh, jehož součástí mají být tři mimozemské rasy. Nepůjde o střílečku bezhlavou, že byste museli trefit vše, co se byť nepatrně hne. Hra bude vyžadovat taktický postup a čas od času budete muset vyřešit i nějakou tu hádanku. Navíc bude obdařena i některými prvky RPG, jako jsou třídy postaviček, apod. Jednotlivé mise se budou odehrávat v různých prostředích. Jednou to bude rozsáhlá krajina, jindy zase velké město, jeskyně, laboratoř, starověký mimozemský chrám, ale i mateřská vesmírná loď jedné z ras. Ohledně zbraní ještě vývojáři trochu mlží, ale vedle nějakých speciálních se ve hře objeví i klasické laserové, střelné nebo výbušniny. Pokud jde o již zmíněné třídy postaviček, v multiplayeru (vč. kooperativního módu) můžete očekávat tyto: Soldier, Assasin, Engineer a Medic. "Assasin" je expertem na tajné operace a je vyzbrojen lehkými, ale účinnými zbraněmi. Je proto také rychlejší a lehčí než ostatní třídy. "Soldier" je naproti tomu vybaven těžkými zbraněmi. Doménou třídy "Engineer" jsou výbušniny a elektronika a "Medic" pochopitelně nosí místo zbraní v baťohu lékárničku. I když nějakou lehkou zbraň přeci jen také dostane.

Hra bude obsahovat rovněž single-player, který se od multiplayeru v některých ohledech bude lišit. Např. právě v třídách postaviček. V single-playeru totiž nebude zastoupen "Medic". Další podrobnosti si ale tvůrci stále nechávají pro sebe, pouze ještě prozradili, že se v jejich díle z 90% objeví i souboje s vozidly. Jelikož jde o první počin těchto vývojářů, bude možná náročnější najít vydavatele. Až se Broadcraft podaří na nějakého narazit, dost možná, že se konečně dočkáme i názvu jejich titulu.
zdroj: HomeLAN

korgull

Nejnovější články