Wyrmsun se vrací ke kořenům realtime strategií
zdroj: tisková zpráva

Wyrmsun se vrací ke kořenům realtime strategií

6. 4. 2016 10:17 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Pokud žehráte nad tím, že staré dobré doby, kdy žánrům kralovaly realtime strategie, jsou pryč, možná vaše chmury alespoň na chvíli zažene Wyrmsun. Jde o realtime strategii, která se hlásí k odkazu WarCraftu a Duny 2, ale k základním prvkům RTS přidává i pár vlastních nápadů. Výsledek je překvapivě dobrý a navíc zdarma.

Wyrmsun sice vyšla na Steamu již minulý rok v květnu, ale je fakticky v neustálém vývoji, protože autoři do hry dodávají nový a nový obsah. Nejde ale momentálně o žádný nedodělek, ohlasy na prozatímní verzi jsou vesměs kladné.

Wyrmsun se odehrává v universu, kde se inteligentní život nachází na několika planetách najednou. Lidé obývají Zemi, trpaslíci planetu jménem Nidavellir a svět Alfheim pak poskytuje útočiště elfům. Zprvu o sobě jednotlivé rasy přitom vůbec nevěděly, nicméně dříve či později k setkání přeci jen dojít muselo a v tu chvíli také do hry vstupuje samotný hráč.

Vybírat lze ze dvou hratelných civilizací, přičemž kromě klasického budování základny a produkce jednotek můžete i plnit úkoly. Splnění každého takového pak znamená zisk technologických bodů, které lze zainvestovat do vývoje nových jednotek, technologií a budov, jež lze uplatnit v klasickém strategickém režimu, který doplňují realtime bitvy.

zdroj: Archiv

V tom se kromě průzkumu prostředí, budování základen a klasického válčení hráči dočkají také RPG prvků, díky kterým budou jednotky získávat zkušenostní body, za něž levelují, upgradují se lepší typ jednotek a nebo získávají nové schopnosti. Nechybí ani hrdinové, kteří přenášejí svoji úroveň a schopnosti napříč jednotlivými kapitolami hry.

Ve hře najdete i rozsáhlou encyklopedii, podporu modifikací a kromě hratelných frakcí se připravte i na střet s nehratelnými a faunou. Nechybí ani peer-to-peer multiplayer. Tvůrci jsou k vývoji jsou ochotni přizvat i další vývojáře – hra je nejenom zdarma, ale dokonce i open-source. Datový archiv je tak k dispozici zde, soubory týkající se enginu pak můžete nalézt zde.

Nejnovější články