Vyzkoušejte alfa demo vesmírné střílečky Wings of Saint Nazaire ve stylu X-Wing
zdroj: tisková zpráva

Vyzkoušejte alfa demo vesmírné střílečky Wings of Saint Nazaire ve stylu X-Wing

7. 7. 2014 15:03 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Když se v těchto  dnech do lesa zavolá „ vesmírná střílečka,“ automaticky se ozve „Elite: Dangerous“ nebo „Star Citizen“. A jakkoli oba dva tituly budí největší pozornost, existuje řada další zajímavých her podobného rázu. Zavolám tedy do lesa ještě jednou a naráz se zpět ozývají názvy her jako No Man's Sky, Rodina a v neposlední řadě Wings of Saint Nazaire! Posledně jmenovaná se totiž od zbytku pelotonu liší minimálně zvláštní stylizací, která spoléhá na starý i moderní vzhled zároveň, a ráda by hráčům připomněla klasiky žánru včetně Wing Commander nebo X-Wing. Silná slova, jen co je pravda.

Cílem trojice vývojářů je vytvořit vesmírnou střílečku, kterou snadno pochopí a užije si i nováček, ale zároveň nabídne potřebnou výzvu, a snad se dá říci i hloubku, zkušeným wingcommanderobijcům. Zatímco nováček se naučí ovládat loď a zvládne střílet, veterán dokáže využívat zážehů motoru, ostřelovat nepřátele různými druhy střel a ještě do toho stihne přepínat energii mezi jednotlivými segmenty lodi tak, aby ji v každé situaci využil na maximum.

Jestli se trojice statečných vývojářů alespoň blíží vytyčenému cíli, můžete vyzkoušet sami. Nabízí totiž k vyzkoušení alfa demo pro PC, Mac i Linux. Pokud ale máte v počítači nainstalovaný Unity 3D plugin, můžete si Wings of Saint Nazaire zahrát přímo v prohlížeči.

Ovládání v demu není odladěné, ale brzy si zvyknete a hlavně nechybí ani podpora ovladače či joysticku. Když ale pro nic jiného, tak pro posouzení grafického ztvárnění a atmosféry hry je demo navýsost užitečné.

Wings of Saint Nazaire opravdu připomíná klasické střílečky typu Wing Commander, zejména zpracováním kokpitu. Zároveň je ale hra viditelně přecpaná moderními efekty, což vytváří zvláštní mišmaš, který funguje. Wings of Saint Nazaire se mi líbí, je to vzhledem výrazná hra, která se neveze pouze na retro vlně. Navíc obsahuje chytlavý soundtrack, jehož ukázku si můžete separé stáhnout (úplně dole na stránce) na stránkách hry, stejně jako zmíněné demo.

zdroj: Archiv

Podle oficiálního FAQ zatím tvůrci nemají jasno, jak vlastně s hrou chtějí naložit, až se dostanou do pokročilejší fáze vývoje. Základní verzi by rádi vydali zdarma, zřejmě tím myslí multiplayerové přestřelky. Připravují však i příběhovou singleplayer kampaň a zmiňují plánovanou crowdfunding kampaň, potažmo záměr dostat hru na Steam. Rozhodnutí je samozřejmě na nich, ale mám pocit, že jim pod rukama vzniká hra, za kterou by řada hráčů ráda zaplatila. Pokud vedle krásné grafiky nabídne i zábavnou hratelnost, samozřejmě.                                                                            

                                                                                                 

Nejnovější články