Vývoj Stargate SG-1: The Alliance zastaven
zdroj: tisková zpráva

Vývoj Stargate SG-1: The Alliance zastaven

6. 8. 2005 9:09 | Novinky | autor: Redakce Games.cz |

Dosti nepříjemnou zprávu máme hned po ránu pro všechny, kdo se těšili při letošním podzimu na novou hru podle kultovního seriálu Hvězdná brána - Stargate SG-1: The Alliance.

stargatesg1 zdroj: tisková zpráva Společnost Jowood totiž vydala prohlášení, že zrušila smlouvu s australským vývojářským týmem Perception, neboť prý podle ní projekt nesplňoval ani požadavky na kvalitu, ani očekávání fanoušků. Vzhledem k tomu, že jde o tak známou licenci, nemůže si Jowood v tomto ohledu dovolit šlápnutí vedle. Podle výkonného ředitele Alberta Seidla, společnost v minulých měsících investovala hodně času a prostředků, aby týmu Perception pomohla hru dokončit, avšak nakonec úplně ztratila důvěru ve schopnost vývojářů dovést titul k zdárnému konci v plánovaném termínu (říjen 2005) a ve vyžadované kvalitě. K tomu všemu nyní Jowood vyžaduje na Perception náhradu svých investic a dalších výloh.

Nicméně, naděje i v tomto případě umírá poslední a podle všeho se nakonec hry na motivy Hvězdné brány přeci jen v nějaké formě dočkáme. Až prý Jowood obdrží na základě smlouvy od bývalých tvůrců všechny potřebné materiály a hlavně kód projektu, podrobně jej prozkoumají, poohlédnou se po jiném vývojářském týmu a zváží, zda je ještě finančně únosné se pustit do jeho dokončení. V každém případě prý nehodlají vypustit do světa nic, co by bylo pod jejich úroveň. Možností je prý více. Jednou z nich je i varianta pro konzole příští generace.

zdroj: PR

korgull

Nejnovější články