Vývoj čtvrtého Zaklínače se naplno rozjíždí. Cyberpunk bude nakonec možná mít multiplayer
zdroj: CD Projekt

Vývoj čtvrtého Zaklínače se naplno rozjíždí. Cyberpunk bude nakonec možná mít multiplayer

23. 1. 2024 10:58 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Bezmála před dvěma lety polské studio CD Projekt RED oznámilo chystané pokračování ságy o Zaklínači, ze kterého se nakonec vyklubala nová trilogie s kódovým označením Polaris. Její první díl je už nějakou dobu ve vývoji, ale teprve letos započne vyloženě produkční fáze. Webu Reuters to prozradil Adam Badowski, který počátkem roku spolu s Michalem Nowakowskim přezval vedení nad studiem.

Jeho cílem je mít do poloviny roku 2024 v zápřahu na projektu zhruba 400 zaměstnanců, což by nemělo být nijak náročné vzhledem k tomu, že vydáním DLC Phantom Liberty pro Cyberpunk 2077 čeká pravděpodobně část vývojářů na nový úkol.

Badowski se rovněž rozpovídal na téma využití umělé inteligence ve vývoji: „Myslíme si, že AI může pomoci vylepšit určité procesy ve vývoji her, ale nenahradí lidi.“ Zaměstnanci polského herního giganta se tak ještě nemusejí obávat, že by je plně nahradily stroje.

Nakonec dostáváme ještě ujištění, že se studio poučilo ze zkušenosti se Cyberpunkem, konkrétně ze způsobu jeho uvedení na trh, a dušuje se, že v budoucnu tak zpackaný launch hry už nenastane. Badowski ještě prozradil, že na momentálně vytvářeném konceptu pokračování Cyberpunku má do konce roku pracovat 80 lidí a v této chvíli se bere v úvahu i multiplayer, nicméně bližší detaily nedostáváme a koncepty her se často od finálního produktu zásadně liší.

Nejnovější články