zdroj: Bohemia Interactive

Vyšla vylepšená edice českého hororu Someday You'll Return

8. 3. 2023 14:10 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Kdo měl tu čest s českým psychologickým hororem Someday You'll Return od studia CBE Software, ví, že šlo o kolem a kolem povedený kousek, který vyniknul zejména kvalitně napsaným příběhem, chytře vymyšlenými hádankami, odvahou, s níž naplno využíval symboliku, hutnou, podmanivou atmosférou a třešničkou na dortu v podobě fenomenálních moravských lidovek.

Aktivní hratelnost na tom však až tak skvěle nebyla a celkový zážitek ze hry trpěl pocitem lehké vatovitosti, jelikož titul často využíval nepříliš rozmanitou mechanickou výplň, kdy vás hra například nechala zdlouhavě se drápat na asi tak milion skal, místo toho, aby radši poskytla další střípek zajímavého příběhu. V recenzi jsem kvůli tomu svého času dával sedmičku, ve světovém průměru na tom pak hra byla o maličký kousek hůř. 

Podobné výtky ale možná přestanou platit, protože brněnští tvůrci ve spolupráci s vydavatelstvím Bohemia Interactive přišli s přeleštěnou verzí. Honosí se přídomkem Director's Cut a od včerejška je k dispozici na počítače a nově i PlayStation 4 a PlayStation 5.

Původní plán sice byl jen titul portovat na konzole, ale nakonec se hráč v roli Daniela, který bloudí moravskými lesy při hledání ztracené dcery, může těšit na řadu dalších novinek. A nejedná se jen o vizuální či technickou kúru, jako je množství opravených bugů, nově přidaná podpora DLSS, nový foto mód či vylepšené nasvícení a modely postav. Sahalo se i na hratelnost a obsah.

Tempo hry a podání příběhu se dočkaly změn, takže by hra měla odsýpat lépe a působit plynuleji než dřív. V lese krom nových achievementů a sběratelských předmětů naleznete též kompletně nové hádanky i příběhový obsah. Putování zpříjemní lepší navigační nástroje a uši vám polaská půlhodina nové hudby.

Chcete-li uposlechnout jméno hry a do moravských lesů se ještě jednou vrátit (případně do nich zamířit poprvé, samozřejmě), vězte, že vyfintěná edice Someday You'll Return je od včerejška k mání na PS Storu i Steamu a vyjde na dvacet eur.

Nejnovější články