Vylepšená verze GTA: San Andreas vyjde na mobilech v prosinci
zdroj: tisková zpráva

Vylepšená verze GTA: San Andreas vyjde na mobilech v prosinci

26. 11. 2013 19:45 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Rockstar Games pokračují v úspěšném portování her v sérii Grand Theft Auto na mobilní platformy. Po GTA III, Max Payne nebo třeba Vice City se v průběhu prosince objeví pro iOS, Android, Amazon Fire a mobilní Windows stroje i Grand Theft Auto: San Andreas.

Mobilní verze nyní již klasické hry, která původně vyšla v roce 2004 pro PS2 a v roce 2005 pro PC a Xbox nabídne upravenou grafiku (detailní a dynamické stíny), bohatší paletu barev, lepší modely vozů i postavy, ale zvládne též herní prostředí vykreslovat do větší dálky.

Mobilní verze nabídnou nové dotykové ovládání včetně kontextových prvků, které se objeví jen v případě, kdy budou použitelné. Hra rovněž přinese tři různá barevná schémata ovládacích prvků pro jízdu a běhání. Chybět ale nebude ani plná podpora ovladačů. Upravený bude rovněž systém checkpointů, aby hraní San Andreas na mobilech či tabletech bylo příjemnější při kratších herních seancích.

Další detaily o mobilních verzích San Andreas se prý dozvíme brzy, což s ohledem na plánované vydání hry v prosinci znamená, že to bude v následujících dnech.

Po svých zkušenostech s předchozími mobilními verzemi GTA, které byly opravdu povedené, bych klidně šel i do této, jen kdyby mě alespoň trochu bavila původní verze San Andreas na PS2. Holt si musím počkat, až budou mobilní stroje natolik výkonné, že utáhnou konverzi GTA IV včetně obou skvělých DLCček. Tak snad za pár let…

Nejnovější články