Vydání Star Wars Outlaws údajně cílí na konec letošního roku
zdroj: Ubisoft

Vydání Star Wars Outlaws údajně cílí na konec letošního roku

3. 1. 2024 12:00 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Chystaná openworldová akce Star Wars Outlaws od Ubisoftu sice zatím nemá konkrétní termín vydání, ale ačkoli samo vydavatelství drží jazyk za zuby, díky Disney máme aspoň rámcovou představu o tom, kdy by se dobrodružství z předaleké galaxie mohlo podívat na naše obrazovky.

Na oficiálním blogu Disney Parks se totiž v souhrnu plánů na letošní rok objevila i zmínka o Outlaws s poznámkou, že se dočkáme koncem letošního roku. Realisticky tedy lze očekávat poslední kvartál. Star Wars se patrně v předvánočním mumraji neztratí. Formulace na webu byla již nicméně upravena a nyní v ní opět stojí pouze strohé – 2024. Předpokládáme, že plány stále platí, Ubisoft a Disney si jen chtějí držet karty co nejblíž u těla.

Star Wars Outlaws vypráví příběh Kay Vess, protloukající se galaxií, jak jen to jde. Cizí jí nejsou ani aktivity za hranou zákona, čekejte tedy spíše variaci na Hana Sola než cnostnou děvu se zářivkou v ruce. Děj je zasazen mezi pátou a šestou epizodu filmové ságy, můžete se tedy těšit na milované reálie ze staré trilogie. Ostatně questy vám ve hře bude zadávat i Jabba Hutt.

Velkým lákadlem je možnost meziplanetárního cestování, které aspoň v traileru vypadalo o poznání plynuleji než ve Starfieldu. Planety navíc nebudou procedurálně generované, velikostně by každá měla připomínat zhruba dvě zóny z Assassin’s Creed Odyssey. Chybět nebude akce, stealth, využívání roztomilého zvířecího společníka a cestování na speederech. 

Star Wars Outlaws vznikají ve studiu Massive Entertainment, které má za sebou především dva díly The Division a nedávného nemastného neslaného Avatara. Doufejme, že se jim příběhová hra z milovaného univerza povede podstatně lépe. Nemáme prý ale čekat žádný třísethodinový epos. V plánu jsou verze pro PC a současnou generaci konzolí.

Nejnovější články