Vrací se vojenská akce Delta Force. Představí se během Gamescomu
zdroj: Foto: Timi Studio Group

Vrací se vojenská akce Delta Force. Představí se během Gamescomu

21. 8. 2023 16:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Vzpomínáte na vojenskou akci Delta Force? Série stříleček debutovala koncem 90. let a tehdy byla unikátní svým přístupem k designu úrovní. Mapy, na kterých jste podnikali vojenské operace, byly na svou dobu přelomově otevřené a vybízely k různým přístupům při dobývání vojenských komplexů a odstřelování povstalců. Značka by se měla příští rok vrátit pod taktovkou studia TiMi. K odhalení nové hry dojde během zítřejší akce Gamescom Opening Night Live.

Delta Force zdroj: Foto: Timi Studio Group

„Vždy jsem se zajímal o realistické střílečky s vojenskou tematikou. Má první hra byla Delta Force z roku 1998, která ve mně zanechala trvalý dojem. Delta Force byla oslavována pro své realistické zobrazení boje v otevřeném světě, rozsáhlé PvP pro více hráčů a vyobrazení speciálních operačních sil. I dnes jsou tyto vlastnosti stále nesmírně přitažlivé a zůstává zde potenciál pro další inovace. Proto jsme se rozhodli značku restartovat,“ uvedl v rozhovoru pro IGN producent Shadow Guo.

Hra by si měla zachovat realistickou atmosféru reálného bojiště. Tomu ostatně pomůžou reální herci, kteří ztvární postavy, 3D fotogrammetrie světa, motion capture vojenských profesionálů nebo poradci z řad speciálních jednotek. Autentičnost a realismus budou v novém Delta Force na prvním místě.

A podtrhne je i příběhová kampaň z blízké budoucnosti, která se bude zabývat tematikou moderní války. Vývojářský tým prý čerpal inspiraci převážně ve filmu Černý jestřáb sestřelen. Není to navíc poprvé, kdy se značka spojí s tímto konkrétním válečným snímkem. V roce 2004 vyšel datadisk Delta Force: Black Hawk Down.

Delta Force zdroj: Foto: Timi Studio Group

Chybět nebude ani multiplayer pro 32 hráčů. Bojovat se bude na zemi, ve vzduchu i na moři. Rozmanitost ostatně podpoří i pestrý park vojenské techniky od obrněných transportérů, přes útočné lodě, džípy, stíhačky i drony. Že by se nám tady rýsoval konkurent Battlefieldu? Datum vydání a platformy se snad dozvíme během zítřejší předváděčky. Delta Force by ale každopádně měla být multiplatformní hrou.

Nejnovější články