V příběhovém hororu Tattletail musíte plnit pokyny své plyšové hračky a přežít
zdroj: tisková zpráva

V příběhovém hororu Tattletail musíte plnit pokyny své plyšové hračky a přežít

5. 1. 2017 18:15 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Na milých, veselých věcech, které se líbí dětem, je něco přirozeně děsivého. Jen si vezměte, v kolika filmech se objevili strašidelní klauni, z nichž vám běží mráz po zádech. Svůj podíl na hororovém žánru mají i panenky a plyšáci. A spousta historek jako svůj zdroj hrůzy využívá americké elektronické nestvůrky Furby. Akční horor Tattletail se veze na velice podobné vlně.

Jsou chlupaté. Jsou roztomilé. Mluví a hýbou očima. Figurky Tattletail jsou hitem Vánoc roku 1998, a jednu jste právě dostali i vy. Jenže ouha – hračka ne a ne zůstat v krabičce. Neustále na vás mluví a rozkazuje, co máte dělat. Češte ji, nabíjejte ji, krmte ji, jinak udělá randál. A uslyší ji Mama Tattletail. A vy nechcete, aby něco slyšela, nebo snad ano? Nechcete, aby přišla, nebo snad ano? Nechcete, aby vám vyloupla vaše roztomilá dětská očička… nebo snad ano?

Tattletail je krátká akční záležitost z pohledu první osoby a s velkým důrazem na příběh, a tak i když svým tématem připomíná například Five Nights at Freddy’s, bude se jednat o úplně jiný zážitek. Mezi klíčové mechaniky patří například vaše baterka. Ta je sice spolehlivým zdrojem světla, ale abyste ji nabili, musíte s ní potřást – a každý hlasitější zvuk může zajistit shledání se zabijáckou plyšovou maminkou. A to není ve vašem zájmu.

zdroj: Archiv

Tattletail je na Steamu dostupná už nyní za cenu 5 euro.

Nejnovější články