zdroj: Quite OK Games

V předběžném přístupu vyšla velehorská strategie Laysara: Summit Kingdom

11. 4. 2024 16:15 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Po téměř dvou letech od oznámení se konečně můžeme po hlavě pustit do velice nadějné budovatelské strategie Laysara: Summit Kingdom, jejímž největším lákadlem je výstavba města na příkrém svahu velehory.

Ve hře je takových hor více a každá má svá vlastní úskalí – od rozmanitých krkolomných svahů přes dostupnost zdrojů, až po počasí. Nedílnou součástí je boj s lavinami, k nimž můžete přistupovat trojím způsobem – dobrovolně je vyvolat ve chvíli, kdy vás ještě neohrožují, vysázet stromy, které sníh zadrží, či je odklonit vámi vybudovanými zdmi.

Laysara: Summit Kingdom road map zdroj: Quite OK Games

Vrásky na čele vám způsobí i potřeba budovat nákladné mosty přes propasti a lanovky, abyste se dostali do vyšších „pater“ hory. Ultimátním cílem je zbudovat chrám na samotném vrcholku osmitisícovek, který si ale vyžádá obrovské množství zdrojů a nebude snadné k němu zajistit přístup pro vaše dělníky.

A rozhodně byste měli ještě vědět, že se jedná o ekonomickou budovatelskou strategii, kde je vaším nepřítelem prostředí a nikdo jiný, tedy nebudujete tu armádu a nebojujete s nepřáteli.

Pokud vás Laysara: Summit Kingdom zaujala, můžete se už teď pustit do jejího zdolávání na Steamu v předběžném přístupu. Tvůrci sáhli po velmi štědré zaváděcí slevě, díky níž hru pořídíte až do 24. dubna o pětinu levněji za v přepočtu 400 korun.

V předběžném přístupu setrvá odhadem 6 až 12 měsíců a cena plné hry bude ještě vyšší. V průběhu předběžného přístupu mají tvůrci v plánu přidat úrovně obtížnosti, scénáře, výzvy, dekorace, výrobní řetězce, celé mechanismy i kampaň.

Nejnovější články