V nominacích na prestižní ceny IGF 2024 figurují hned dvě české hry

15. 1. 2024 15:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

V letošních nominacích cen Independent Games Festival, které v rámci Game Developers Conference v San Franciscu už 25 let udělují ocenění těm nejlepším nezávislým hrám, letos figurují hned dva české tituly. Tuzemská želízka v ohni se kují v kategoriích nejlepší studentská hra a nejlepší výtvarná stránka.

Mezi šestici finalistů nejlepších studentských her se řadí i Planetka. V díle Terezy Kotěšovcové, absolventky oboru Herní design na pražské FAMU, hrajete za vnímavou planetu, která objevuje a rozvíjí svůj ekosystém. Jenže zanedlouho na povrchu planetky přistávají lidé, kteří hodlají vesmírné těleso vytěžit i za cenu zničení všeho živého, a proto se musí planetka bránit. Na trailer se můžete podívat níže.

 

V kategorii nejlepší výtvarné umění se pak objevuje české studio Amanita se svojí chystanou okouzlující novinkou Phonopolis. I přes kouzelný lepenkový vizuál půjde o mnohem vážnější hru, než na jakou mohou být fanoušci studia zvyklí. V roli mladíka Felixe se totiž pokusíte překazit autoritářský plán Vůdce města Phonopolis, který se chystá rozezněním Absolutního tónu ovládnout mysl všech lidí.

Na všechny finalisty Independent Game Festivalu se můžete podívat na stránkách akce. Mezi nominovanými se v sedmi kategoriích objevují například loňské nezávislé poklady Cocoon, Tchia, A Highland Song, Darkest Dungeon 2 nebo Venba.

Nejnovější články