Uložené pozice z Crusader Kings III teď můžete importovat do Europy Universalis
zdroj: Vlastní foto autora

Uložené pozice z Crusader Kings III teď můžete importovat do Europy Universalis

13. 10. 2020 16:30 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Strategické hry od studia Paradox Interactive se vždy věnují jednomu jasně definovanému historickému období: římské antice (Imperator: Rome), středověku (Crusader Kings III), novověku (Europa Universalis IV), 19. století (Victoria 2), druhé světové válce (Hearts of Iron IV).

Mezi komunitou se ovšem rozmohl zvyk vytvářet nástroje, které tyto hry propojí takovým způsobem, aby člověk se svou říší mohl projít od starověku až po současnost. Zkrátka vezmou uložené pozice z jedné hry, konvertují je do té další a cesta historií pokračuje dál. A přesně to si teď můžou užít hráči Crusader Kings III.

Pozice z naprosto vynikajícího simulátoru středověkého panovníka (viz recenze) si teď díky fanouškovskému nástroji můžete konvertovat do Europy Universalis IV. Dejme tomu, že si v Crusader Kings jako Přemyslovci podmaníte celou střední Evropu a dostanete se až k Baltu, když vtom vaše hra kvůli časovému limitu skončí. Vy tedy konvertujete save, zapnete Europu Universalis a České království se tam bude nacházet ve stejně silné pozici, v jaké jste ho zanechali.

Konvertér umí dokonce i takové libůstky, že kromě panovníka importuje i jeho dědice – a pokud jste králem několika různých království, stanou se z nich v Europě Universalis samostatné říše, ale spojené osobou panovníka v personální unii. A opětovně najmout si můžete dokonce i členy své královské rady!

Pro získání konvertéru zamiřte na Github, jen vězte, že ještě nejde o definitivní verzi, takže může docházet k nejrůznějším chybám. Tvůrci pracují na jejich odstranění a na vylepšení konvertéru, i když je všechno ještě ztížené tím, že jim každý update původní hry může celou stavebnici snadno rozbořit.

Vaše sny o říši trvající tisíc let se nyní každopádně můžou naplnit, i pokud vás druhý díl Crusader Kings minul a k sérii jste se dostali právě až s krásnou a přístupnou trojkou. Když už jste za Čechy dobyli celou Evropu, byla by přece škoda nechat Ameriku nezkolonizovanou!

Nejnovější články