Tvůrci závodní simulace Assetto Corsa si chválí úspěch na Steamu a slibují další update
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci závodní simulace Assetto Corsa si chválí úspěch na Steamu a slibují další update

18. 11. 2013 20:39 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Indie hra už dneska v očích videoherních puristů nemusí být skoro sprosté označení pro kostičkované a rozpixelované hry, nejčastěji plošinovky s různými přesahy a filosofickými náměty. Nezávislý vývoj už dnes zcela doslovně zahrnuje i poměrně vysokorozpočtové a graficky načechrané tituly z celé řady žánrů. Je Star Citizen indie hra? No jistě. Stejně jako tadyhle pixelaté adventury od Wadjet Eye nebo o technologickou preciznost se snažící závodní projekt Assetto Corsa.

Vývoj Assetto Corsa probíhá už nějaký ten rok, ale stihli jsme jej na Games doposud solidně ignorovat. Dnes jsem si řekl dost! Nedávné zahájení distribuce beta verze hry skrze Steam Early Access je dobrou záminkou, proč se na Games.cz o Assetto Corsa (a v dohledné době i dalších podobných projektech) alespoň zmínit. Druhou mou záminkou je blížící se vydání updatu, který současnou obsahovou nabídku hry od italského týmu KUNOS rozšíří o trojici nových (super) vozítek, dvě nové trati a nové herní prvky.

Tvůrci se v tiskové zprávě chlubí, že od vydání první beta verze na Steamu se Assetto Corsa drží mezi momentálně nejprodávanějšími tituly, což tvůrcům samozřejmě přeju. Aktuální beta verze hry nabízí celkem 5 tratí a 11 vozítek v rámci osmi kategorií, ale nabídka obou dvou se bude zvyšovat. Třeba už ve zmiňovaném pátečním updatu. Asi se v něm majitelé hry ještě nedočkají slíbeného kariérního módu, ale ona už současná nabídka tréninku, časovky, zahřívacího kola a dvanácti speciální eventů není špatná.

...

Do budoucna by nabídku módů měla rozšířit právě kariéra, ale také multiplayer, kvalifikační závody a soutěže v driftování atd. Naplnění tohoto plánu bude ale do značné míry záviste na zájmu hráčů. Zatím se mu hra těší, jakkoli se mi zdá cena 35 Eur za beta verzi dost příkrá - navíc jde ještě o 22% slevu oproti budoucí ceně hotové hry. Ale kdo chce závodit realisticky, asi nemá co řešit. Pokud tedy zrovinka nerozjímá nad tím, jestli své virtuální pracky položí na volant právě v Assetto Corsa, Gran Turismo 6 nebo rFactor 2 a dalších závodních simulacích. Někdy je to holt obtížné, ale jde o starost příjemnou. To my, vyznavači vesmírných simulací, to máme s výběrem bohužel dosti jednoduché...

Svatosvatě na tomto řádku slibuju, že do budoucna se s pomocí kolegy Rybáře z iFasteru budeme hrám jako Assetto Corsa věnovat důkladněji. Víte, nechat o těchto specifických hrách psát laika jakým jsem já, to by fakt nedopadlo dobře... Akorát by vám z toho praskla žilka, která má tak jako tak namále už ve spoustě jiných případů. ;)

Nejnovější články