Tvůrci Hatred představili historickou realtime strategii Ancestors
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Hatred představili historickou realtime strategii Ancestors

10. 5. 2017 11:24 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Destructive Creations se vykašlali na masakry civilistů a obranu Evropy a představili svůj nový titul Ancestors. Jde o historickou realtime strategii, která vás zavede do Evropy mezi 9. a 12. stoletím, což znamená, že se objeví i čím dál oblíbenější téma v podobě Vikingů. Kromě nich tvůrci slibují i Anglosasy, Slovany a Germány. Popravdě, v tomhle zní tisková zpráva poněkud zmateně, protože Anglové, Sasové i Vikingové jsou Germáni, ale třeba tím Poláci (Destructive Creations) myslí Franky. 

Základem hry budou rozsáhlé bitvy, které, alespoň dle obrázků, budou ve stylu Total Waru. K tomu se ovšem přidá rozsáhlé budování a správa dočasných táborů, vesnic a měst, to už spíš ve stylu klasických realtime strategií, kdy si budovy pokládáte kam chcete. Nicméně, to všem odhaduji z obrázků, protože trailer, jakkoliv je pěkný, ukazuje jenom filmeček, ale nic ze samotného hraní.

V rámci bitev ovšem bude hrát svou roli i terén, morálka, zkušenost vašich jednotek apod. Ačkoliv se na první pohled zdá, že hra bude de facto takový menší Total War, Ancestors bude mít mnohem blíž klasické realtime strategii rozkouskované na mise. Ty budou inspirované skutečnými událostmi z raného středověku a tak místo velké kampaně budete hrát sérii misí, v nichž si stavíte vlastní základnu a nebo operujete s předem danými jednotkami.

Kromě kampaně za všechny čtyři zmíněné strany bude k dispozici i multiplayer, to vše zabalené v kabátku z Unreal Engine 4. Už trailer ukazuje, že hře to opravdu sluší a obrázky to jen potvrzují. Teď ještě aby Destructive Creations zapracovali na hratelnosti, což je slabina jejich předchozích titulů. Ancestors vyjde neznámo kdy na PC a Xbox One.

Nejnovější články