zdroj: Netflix

Třetí řada seriálového Zaklínače láká prvním trailerem

27. 4. 2023 16:00 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Třetí řada zaklínačského seriálu od Netflixu se hlásí o pozornost krátkou upoutávkou, kterou můžete zhlédnout výše. Dozvíte se z ní, že série tentokrát dorazí ve dvou polovinách. Na první se budete moci podívat 29. června, druhá pak dorazí o necelý měsíc později, 27. července.

Samotný trailer nic moc objevného neprozrazuje, předvádí stříbrný meč, dramaticky se tvářícího Geralta a kratičký záběr na Eredinův Divoký hon. O fous víc lze usuzovat z obsazení: Ve třetí řadě se naposledy potkáme s Henrym Cavillem v roli Bílého vlka, sekundovat mu opět budou Anya Chalotra coby Yennefer, Freya Allan jako Ciri, Joey Batey v roli Marigolda a skvadra starých známých jako Fringilla (Mimi Ndiweni), Francesca (Mecia Simson), Triss (Anna Shaffer), Vilgefortz (Mahesh Jadu), Dijkstra (Graham McTavish) či Philippa (Cassie Clare) a další.

Krom toho do seriálu přibude několik nováčků – Meng'er Zhang jako Milwa, skvělá lučištnice vychovaná dryádami z Brokilonu.

zaklinac treti rada casting - milwa zdroj: Netflix

Dále Hugh Skinner coby princ Radovid, mistr záletů a dvorní sukničkář, který měl sice v knihách minimum prostoru, ale v seriálu to, zdá se, bude jinak. A pozor, ze zatím neznámého důvodu nepůjde o Vizimirova syna, ale bratra.

zaklinac treti rada casting - radovid zdroj: Netflix

Přidá se i Robbie Amell jako Gallatin, vůdce partyzánských komand Scoia'tael. Nemusíte pátrat v paměti, v předloze se nikdo takový nevyskytoval. Místo toho tam ale figuroval Isengrim Faoiltiarna... vůdce partyzánských komand Scoia'tael. Ten nicméně nestačil.

zaklinac treti rada casting - gallatin zdroj: Netflix

Nakonec přibude Christelle Elwin v roli Mistle, krátkovlasé zlodějky z gangu Potkanů, kteří okrádají bohaté a rozdávají sami sobě. V knihách s Ciri naváže jistý druh vztahu, uvidíme, kam až se dostane seriál. Mistle doprovodí i Fabian McCallum jako Kayleigh, Juliette Alexandra coby Reef a zřejmě Aggy K. Adams v roli Jiskry. Některé zdroje navíc zmiňují údajně chystaný spin-off zaměřený právě na Potkany, který by měl dorazit mezi třetí a čtvrtou řadou Zaklínače.

zaklinac treti rada casting - mistle zdroj: Netflix

Nové postavy by naznačovaly, že se chystá alespoň částečná adaptace druhého dílu ságy, tedy Času opovržení. Stihne se celá linka Ciri a Potkanů? Mihne se ve třetí řadě Bonhart? Vzhledem k přístupu k předloze, který tvůrci předvedli zejména ve druhé řadě, je však zatěžko spekulovat. Jinými slovy, ve třetí sérii se zkrátka může odehrát naprosto cokoliv.

„Když se vládci, mágové a zrůdy celého Kontinentu předhání v tom, kdo Ciri dřív polapí, Geralt ji ukrývá, odhodlán svou znovunalezenou rodinu ochránit přede všemi, kdo hrozí ji zničit. Yennefer, která se stará o Ciriin kouzelnický výcvik, je vede do pevnosti Arethusa, kde chtějí zjistit víc o dívčině netušené moci, místo toho však skončí na bojišti politické korupce, temné magie a zrady. Musí se bránit a riskovat všechno, aby o sebe navždy nepřišli,“ hlásá oficiální synopse. Inu, v červnu budeme moudřejší.

Smarty.cz

Nejnovější články