zdroj: Marvel Studios

Trailer pro Midnight Suns potvrdil nedávné leaky. Hra vyjde v říjnu

9. 6. 2022 21:39 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

V pondělí jsme vás informovali o údajném úniku informací o chystané tahové strategii Midnight Suns od tvůrců XCOMu s hrdiny od Marvelu a hodně z něj se během jediného traileru potvrdilo. Pravda, Hendersonovy zdroje tvrdily, že hra vyjde 6. října a ve skutečnosti je to 7. října, ale nebuďme přílišní hnidopiši.

Dále dostáváme potvrzení přítomnosti Spider-Mana i démonických verzí Venoma a Hulka (potvrzená je i Scarlet Witch), kteří budou stát po boku hlavní záporačky Lilith proti týmu vašich hrdinů. Filmeček je to pěkný, obsahuje moc povedené oblečky marvelovských postav, ale jedna věc mu zásadně chybí – záběry z hraní.

Přestože hra vychází již za čtyři měsíce, tak v tuto chvíli dostáváme pouze vypiplaný filmeček nevypovídající o tahové hratelnosti s kartičkami vůbec nic. Naštěstí měla Leana Hafer z IGN možnost zahrát si Midnight Suns po celých 6 hodin a díky její preview se záběry z hraní můžeme být mnohem moudřejší.

Hra se z preview IGN tváří víc jako RPG než strategická tahovka. Čeká vás nálož příběhu, spousta dialogů, svobodný průzkum superhrdinského doupěte, crafting, vztahy… Nakonec ale přeci jen dojde na rozbor soubojových systémů.

Do každé bitvy si berete trojičku hrdinů z celkových dvanácti, přičemž každý hrdina má osmi karetní balíček složený ze čtyř útočných a čtyř podpůrných karet, které lze mezi boji měnit a vylepšovat. V boji se balíčky smíchají a dobíráte si tak karty všech hrdinů současně. To znamená, že někdy vám přijde více karet jednoho hrdiny, který se tak bude moct pořádně předvést.

Nepočítejte s rozdělením bojiště na čtverce či hexy. Místo toho máte k dispozici všeho všudy jeden pohyb na celý tah, který je ale zcela svobodný. Na bojišti můžete využívat prvky prostředí, ale Leana Hafer byla poměrně zklamaná z celkové plochosti bojišť, které jí po šesti hodinách už nudily.

Takže díky IGN za mnohem zásadnější představení hry, než jakého se nám dostalo od samotných tvůrců. Nakonec to s těmi kartami nevypadá až tak zle, animace útoků jsou správně efektní, tak snad nás Midnight Suns za čtvrt roku nezklame.

Nejnovější články