Svérázná stealth akce Light našla světlo na konci tunelu
zdroj: tisková zpráva

Svérázná stealth akce Light našla světlo na konci tunelu

15. 7. 2014 18:48 | Novinky | autor: Petr Poláček |

První světlo, umírající světlo, dítě světla, denní světlo, rychlejší než světlo až nyní jen světlo! Konečně někoho napadlo, že světlo je dost hezké a výmluvné slovo, aby v názvu hry nemuselo hrát vedlejší roli, ale mohlo si užít pozici lídra. Ten někdo je tříčlenné studio Just a Pixel z britského Brightonu, jehož stylizovaná stealth hra Light je od včerejška v prodeji na Steamu za osm a půl euro, a mohla by se nejenom fanouškům stealthu zalíbit uhrančivou grafikou, nápaditou prací se světlem i tmou a podle všeho i solidním herním obsahem.

Just a Pixel zkoušeli s Light prorazit na Kickstarteru, ale bez úspěchu. Na Greenlightu ovšem nasbírali dostatek hlasů a navíc zaujali lidi z Team17, kteří Light zařadili do svého vydavatelského plánu a pomohli s tvůrcům s finální fázi produkce a vydáním.

Prototyp Light si můžete stáhnout za tímto odkazem (alternativy zde a zde), od finální verze hry se samozřejmě v mnohém liší, zejména v dopracování typických stealth mechanismů. Obrázek o atmosféře a stylu hry však demo nabídne, což je důležité.

zdroj: Archiv

V aktuálně vydané plné verzi Light se vyhýbáte strážím, hackujete terminály i počítače, hledáte a kradete tajné dokumenty, ukrýváte pobité stráže z dohledu ještě žijících kolegů, zdrháte z vězení a samozřejmě všechny levely hrajete pořád dokola kvůli dosažení lepšího skóre a hodnocení.

Light z obrázků a videa působí skoro až primitivně, ale stealth mechaniky nabízí spoustu možností řešení situací. Zajímavým prvkem je možnost využívat při matení stráží a systémů civilisty, kteří se úrovněmi běžně pohybují. A kdo ví, některý z civilů třeba hraje důležitou roli v příběhu, který si postupně skládáte z nalezených střípků a narážek.

Light je dostupná pro PC, Mac i Linux běžně za 12 euro, ale první týden po vydání můžete hru získat s třicetiprocentní slevou.

Nejnovější články