zdroj: Activision Blizzard

Svatyní se v první sezóně Diabla IV přežene zhoubná nákaza

7. 7. 2023 10:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Lilith je sice poražena, ale zlo nikdy nespí, a tak není v bezpečí ani svět Svatyně v Diablo IV. Do akční rubačky se blíží Sezóna zhouby. Nová záhadná nákaza proměňuje zvířata a bestie v nepříčetná monstra, která se sápou na cokoliv živého. K jejich vyhubení vám pomůže nový mechanismus, díky kterému můžete ze srdcí nakažených potvor vytvářet supersilné drahokamy k osazování předmětů. Na příběhový trailer se můžete podívat výše.

Lovení srdcí vypadá následovně: Nejprve musíte najít a porazit částečně nakažené monstrum. Jeho srdce pak očistíte ve svazovacím rituálu, jenže služebníci temného moru se nepoddají bez boje. Rituál je totiž vzkřísí v silnější podobě nákazou prorostlého démona. Teprve až po jeho finální smrti z těchto stvůr vypadne taková verze srdce, které může být vsazeno do volného slotu v klenotech. Nový mechanismus se tedy týká prstenů a náhrdelníků.

V první sezoně bude různých efektů, které zhoubná srdce propůjčují, celkem 32. Nejlepším místem pro „farmení“ těchto silných socketů pak bude nový druh dungeonů – Zhoubné tunely. V jednom z nich bude čekat například i nový boss Varshan the Consumed.

Diablo IV - Season of the Malignant zdroj: Activision Blizzard

Jeden příklad efektu, který takové srdce může propůjčit: Kritické zásahy elektricky nabíjejí nepřítele po dobu pár sekund a mezi každým takto nabitým nepřítelem pak přeskočí blesk, který označeným cílům ublíží. To jednak zní jako zábavný nástroj na kosení větších skupin nepřátel, a jednak konečně jako zajímavý způsob změny hratelnosti, oproti nudným procentuálním bonusům ke statistikám jako v případě obyčejných drahokamů.

Sezónní postava

Sezónu bude nutné hrát s novou postavou, bude zcela zdarma a jediným požadavkem je alespoň jedno dokončení kampaně. Se sezónním hrdinou či hrdinkou pak budete mít na výběr ze čtyř možností, jak si postavu vytvořit: Přeskočit kampaň, mít k dispozici koně od začátku hry, mít odemčené všechny dříve objevené oltáře Lilith nebo začít s dříve odhalenými oblastmi mapy. Jakmile sezóna skončí, o postavu nepřijdete. Budete s ní moct normálně pokračovat v hraní.

„Sezóny nám umožňují vymýšlet kreativní a šílené herní mechanismy bez přílišného důrazu na balancování. Je to také příležitost, aby s nimi experimentovali sami hráči. Vyzkoušeli si jinou třídu nebo jiný build. Každá nová sezóna nabízí úplně všem stejný startovní bod,“ vysvětluje v komunitním updatu Activision Blizzard. Spuštění nové sezóny vlastně tak trochu simuluje vydání nové hry. Celý server a hráči začínají pěkně od nuly a pouštějí se do prozkoumávání nového obsahu společně.

Diablo IV - Season of the Malignant zdroj: Activision Blizzard

Příběhová linka Zhoubné sezóny je rozdělena do kapitol, za jejichž splnění vás hra odmění novými legendárními aspekty, tituly a resety stromu schopností zdarma. Další podstatnou odměnou za plnění úkolů je nová měna: Přízeň. Jde v podstatě o zkušenosti, kterými budete odemykat nové úrovně v battle passu. V jeho bezplatné verzi vás Diablo IV odmění bonusovými zkušenostmi, zlatem nebo oboly. V prémiové verzi, za kterou zaplatíte zhruba 250 korun, na vás čekají skiny pro zbroj a koně plus prémiová měna v podobě platiny.

Historicky první sezóna Diabla IV startuje 20. července v 19 hodin.

Nejnovější články