zdroj: Nintendo

Staronové Super Mario RPG připomíná blížící se vydání

9. 11. 2023 8:00 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Záři reflektorů na sebe sice momentálně strhává hlavně fenomenální plošinovka Super Mario Bros. Wonder, ale nesmíme zapomínat, že se nejedná o jedinou podzimní štaci legendárního kníratého instalatéra – už za necelé dva týdny se vrátí i v moderním remaku Super Mario RPG

Nintendo se vytasilo s novým videem (ke zhlédnutí výše), které v pětiminutové stopáži představuje herní mechanismy chystaného titulu. Trailer je sice jen v japonštině, ale zkrátka nepřijdou ani ti, kdo jazykem země vycházejícího slunce zrovna dvakrát nevládnou, protože video je vcelku polopatické – po úvodním představení hrdinů ukazuje, kterak si v soubojích zvolíte, zda útočit, nebo posílit někoho z party.

Dále předvádí akční klávesový vstup, jehož správně načasovaným stiskem posílíte vlastní útok, oslabíte ten nepřátelský či například přidáte svému výpadu plošný účinek a rána mířená na jediného protivníka pak zasáhne celou skupinu.

Úspěšné akce budou nabíjet speciální měřák, jehož naplnění vás nechá rozpoutat ultimátní zkázu pomocí speciálního útoku. Pořád se bavíme o hře s Mariem, nečekejte žádný sephirothovský konec světa, předvedený déšť hvězd nicméně vypadá, že by mezi nepřáteli mohl nadělat patřičnou paseku. A bát se prý nemají ani hráči, kterým bitky moc nejdou, protože tvůrci na ně mysleli a do hry zakomponovali relaxační režim, v němž vyřešíte všechny souboje raz dva.

Ochuzeni nebudeme ani o celou řadu různorodých soubojů s bossy, plošinovkové pasáže a náležitý příděl miniher – ve videu je k vidění třeba závod na dinosaurech, jízda v důlním vozíku či šplh do kopce na kutálející se bečce. A kdo si nebude jistý taktikou, bude moci využít služeb encyklopedie, v níž najde všechny druhy nepřátel s popisem jejich slabin.

Remake Super Mario RPG vychází 17. listopadu exkluzivně na Nintendo Switch.

Nejnovější články