South Park: The Fractured but Whole vyjde v prosinci - s upraveným soubojovým systémem
zdroj: tisková zpráva

South Park: The Fractured but Whole vyjde v prosinci - s upraveným soubojovým systémem

14. 6. 2016 16:15 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Loňské oznámení RPG South Park: The Fractured but Whole vyvolalo u fanoušků The Stick of Truth smíšené reakce. Za pokračování povedené jedničky byli rádi a dohled tvůrců South Parku Treye Parkera a Matta Stonea jim dával záruku kvality scénáře a vtipů. Znervózňovalo je však, že vývoj na místo studia Obsidian zajišťuje Ubisoft San Francisco. Po prezentaci hry na letošní E3 2016 už je ale jasné, že šlo o nervozitu zbytečnou. Změny, které The Fractured but Whole oproti jedničce nabídne, se zdají být k lepšímu.

Zápletka The Fractured but Whole je dobře známá už od loňska. Po událostech z The Stick of Truth už děti nebaví hrát si na fantasy a rozjedou novou hru na superhrdiny. Role uznávaného a respektovaného krále už je hráči v roli nového děcka ve městě k ničemu. Aby se s ním ostatní bavili, musí zahodit korunu a stát se superhrdinou v bandě The Coona – superhrdinského alter-ega pošahaného Cartmana.

Další vývoj událostí je samozřejmě otázka scénáře plné hry, která bude sršet nejenom ostrým a často kanálním humorem, ale také masivními popkulturními odkazy. Legraci, kterou si Cartman a spol. dělají ze současné nadprodukce komiksových filmů ze stájí Marvel a DC rozluští na záběrech trailer každý – ať už na tyhle filmy chodí, nebo ne.

zdroj: Archiv

Nejpodstatnější části čtvrthodinové prezentace se ale týká počáteční tvorby superhrdiny, oznámení termínu vydání na konci a ukázky nového soubojového systému uprostřed. Pro PC, PS4 a Xbox One vyjde The Fractured but Whole letos 6. prosince. Kdo si hru předobjedná, dostane The Stick of Truth pro zvolenou platformu zdarma.

Záběry ze hry prozrazují, že hlavní novinkou soubojového systému je možnost pohybovat se po lokaci na čtvercových polích. Mělo by to souboje udělat dynamičtější, taktičtější a zajímavější pro hráče, kterým typické JRPG souboje v jedničce moc neseděly. Pořadí útočících postav však zůstává s tím, že jej s pomocí mocného prdu, který pohne s časoprostorem, lze upravit.

zdroj: Archiv

The Fractured but Whole samozřejmě nabídne více změn a obsahu oproti jedničce, ale i když jejich ráz bude spíš kosmetický, není to na škodu. Na prvním místě stojí příběh, postavy a humor. Pokud ten kvalitativně nespadne, nemůže se na hře nic pokazit. Doufejme. Na začátku prosince se o tom přesvědčíme.

Nejnovější články