Soud zprostil Justina Roilanda obvinění z domácího násilí pro nedostatek důkazů
zdroj: Wikimedia Commons

Soud zprostil Justina Roilanda obvinění z domácího násilí pro nedostatek důkazů

27. 3. 2023 16:15 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Amerického dabéra, scenáristu a v neposlední řadě také herního vývojáře Justina Roilanda soud zprostil obvinění z domácího násilí a neoprávněného věznění. Autor animáku Rick a Morty či humoristické střílečky High on Life měl podle obžaloby v roce 2020 svou tehdejší přítelkyni omezovat na svobodě a dopustit se také těžkého ublížení na zdraví. Úřad okresního státního zástupce v Orange County ale případ minulý týden zamítl s tím, že pro Roilandovo obvinění není dostatek důkazů. 

„Stále jsem hluboce otřesen tou spoustou lží, které se o mně během procesu šířily. Nejvíce jsem však zklamán z toho, kolik lidí mě odsoudilo bez jakýchkoliv důkazů pouze na základě nařčení zahořklé ex, která mi chtěla zkazit kariéru bez řádného soudního procesu. Nicméně teď, když je soudní část za námi, se hodlám posunout dál a pokračovat na svých projektech i očištění svého dobrého jména,“ popisuje ve vyjádření na Twitteru scenárista.

Přestože Roilandova vina nebyla prokázána, mělo obvinění dopad na jeho kariéru. V lednu s ním rozvázala spolupráci televizní síť Adult Swim, pro kterou tvořil seriál Rick a Morty, i kanál Hulu, kde pracoval na seriálech Solární protipóly nebo Koala Man.

Z vlastní vůle tehdy Roiland opustil i herní studio Squanch Games, které před několika lety pomáhal založit. Zatímco opětovné navázání spolupráce s televizními stanicemi bude patrně náročnější, ve Squanch Games by ho po čerstvém očištění jména mohli zpět přivítat s otevřenou náručí.

Nejnovější články