Sony vydá nový PlayStation 5 s odnímatelnou mechanikou
zdroj: Foto: Sony

Sony vydá nový PlayStation 5 s odnímatelnou mechanikou

10. 10. 2023 18:56 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Ani generace PlayStation 5 nebude ochuzená o půlgenerační revizi a svou vlastní verzi zeštíhlené konzole. Sony oznámilo, že se v listopadu dočkáme nové PS5. Konzole bude mít navíc ještě eso v rukávu: Odnímatelnou Blu-ray mechaniku. Na oznamovací teaser se můžete podívat níže.

 

Nová PS5 prošla zásadní odtučňovací kúrou. Je o 30 % menší a zhruba o pětinu lehčí. Jednolitý vzhled je narušen elegantním předělem, který konzoli rozděluje na čtyři části s tím, že horní polovina bude v lesklé úpravě, zatímco ta spodní zůstane matná. Všechny čtyři panely půjdou vyměnit, což je důležité proto, že k digitální verzi PS5 si budete moci separátně koupit a připevnit Blu-ray mechaniku.

Revize konzole se začne prodávat v listopadu ve Spojených státech, na další trhy by se měla novinka dostat v následujících měsících. Je důležité, že nejde o nějakou přechodnou verzi, ale de facto nástupce současného modelu. Starou „plnoštíhlou“ konzoli totiž Sony už nebude dál vyrábět a jakmile se vyprodají její současné zásoby, bude k mání pouze nová PS5.

PlayStation 5 Slim BluRay zdroj: Foto: Sony

Cenu v Sony nastavili na bez centu 550 eur pro verzi s Blu-ray mechanikou, za digitální dáte bez centu 450 eur. Což je o padesát eur víc, než kolik stála PS5 v době uvedení na trh v roce 2020. Samotná odnímatelná mechanika pak vyjde téměř na 120 euro.

Nejnovější články