Smrt je definitivní konec. World of Warcraft Classic dostane hardcore servery
zdroj: tisková zpráva

Smrt je definitivní konec. World of Warcraft Classic dostane hardcore servery

15. 5. 2023 13:00 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Jestli vám MMORPG World of Warcraft obtížností připadá jako čajíček pro slabochy, počkejte si na léto. WoW Classic, tedy vanilková verze hry před prvním datadiskem The Burning Crusade, spustí hardcore servery. Postavy vytvořené v těchto říších budou mít jeden jediný život.

 

Není to sice úplně tak, že by po skonu byla postava navždy smazána, dostanete prostor se do hry vrátit jako duch, abyste si mohli vyřídit nutné posmrtné záležitosti. Například předat gildu novému šéfovi nebo napsat přátelům, kteří jsou zrovna offline, abyste s nimi neztratili kontakt. Nic víc vám Blizzard nedovolí.

„Jsme si dobře vědomi toho, že hnutí hardcore hráčů je komunitní záležitost, a proto nechceme být zbytečně restriktivní v tom, jak tento režim budete hrát a prožívat. Hlavní motivací je pro nás oficiální podpora a aby si mód dobře sednul se všemi verzemi WoW Classic,“ upřesnil producent Josh Greenfield a odtajnil jednu z podporovaných funkcí, kterou na hardcore serverech najdete: Duely na život a na smrt.

„Je to podle nás skvělý přídavek pro všechny odvážné gladiátory, ale i pro diváky. Na PvP rozměr se v hardcore módech často zapomíná, ale my chceme, aby i tahle stránka byla součástí zážitku,“ přiblížil Greenfield.

Vražedný duel, který skončí definitivní smrtí druhé postavy bude možné, krom jiného, vyvolat příkazem /makgora, což odkazuje na orčí tradici zápasů o čest Mak'gora. Rituál se často používal při zápolení o vedení klanu, po stránce herních mechanismů pak může být například zajímavým nástrojem třeba při sporech o vedení gild.

Nejnovější články