Slováci zvou do pekla s frenetickým dungeon crawlerem Hellmut: The Badass from Hell
zdroj: tisková zpráva

Slováci zvou do pekla s frenetickým dungeon crawlerem Hellmut: The Badass from Hell

2. 3. 2018 10:14 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Pod opravdu drsňáckým názvem se skrývá neméně drsná hra. Hellmut: The Badass from Hell je topdownový dungeon crawler, kde přestat střílet představuje naprosté šílenství úzce hazardující se životem titulního Hellmuta. Ten už to pořádně rozjíždí na Steamu, tak mu koukejte pomoct s hordou démonických nepřátel.

Hellmut: The Badass from Hell je dílem pouhých dvou pánů ze slovenského studia Volcanicc. Zároveň je to jejich prvotina, která na obrázcích i videích vypadá docela slušně. Graficky jde o vymazlený pixelart, doprovodná hudba podporuje svižné tempo hektické akce, a herně jde v podstatě o výborný Enter the Gungeon. Tedy alespoň tak to na mě celé působí.

S ďábelským doktorem Hellmutem udělali démoni poměrně rychlý proces. Další démon ho ale ze sobeckých důvodů přivedl opět k životu, jen v poněkud znetvořené podobě. Ta mu však dodává sil, což se v pekle víc než hodí. Hellmut se chopí rozličných zbraní, a jakmile jednou projde celým peklem, zmutuje do nové podoby a může se ze srandy projet ještě jednou.

zdroj: Vlastní

Každý další průchod změní nejen jeho vlastnosti, ale přidá i na počtu a síle nepřátel. Opakovaný průchod tak není zcela totožný, i díky procedurálnímu generování úrovní. Jednotlivé mutace pak znějí docela vtipně: Král krys vás nechá celkem nepřekvapivě velet armádě hlodavců, zatímco Orčí víla sesílá „mocná“ kouzla.

Zájemci o akční dungeon crawler Hellmut: The Badass from Hell zamíří na Steam, kde je až do 6. března přivítá přívětivá cenovka 13,5 eura. Poté sice dojde k navýšení, ale 15 eur je pořád adekvátní cena. A Slováci hru navíc opatřili českými titulky (z nějakého důvodu se už nedostalo na slovenské).

Aktualizace: Slovenské titulky byly do hry přidány v dodatečném updatu. 

zdroj: Vlastní

 

Nejnovější články