Skvělá akční plošinovka N++ vyjde během několika měsíců na Steamu
zdroj: tisková zpráva

Skvělá akční plošinovka N++ vyjde během několika měsíců na Steamu

8. 2. 2016 19:10 | Novinky | autor: Petr Poláček |

O série minimalisticky vypadajících, přesto komplexních akčních plošinovek N jsme vlastně na Games nikdy nepsali. Sám sebe se ptám proč, když mezi miliony hráčů na celém světě, kteří hráli alespoň flashovou verzi, určitě bude řada našich čtenářů. Snad proto, že v době největší slávy původní flashovky jsem o ní psal někam jinam. A komerční pokračování N+, potažmo N++ vyšla vždy jen na konzolích a handheldech. V horizontu několika měsíců se to ale změní, jak během debaty o PS4 verzi hry na Neogafu zmínil spoluzakladatel studia Metanet Raigan Burns. Sehnali totiž nového programátora, a ten se vrhl do práce na PC verzi, která by měla zajímat všechny příznivce her, co testují postřeh, rychlé reflexy, ale zároveň nabízí výraznější vizuální stylizaci a velkou míru nápaditosti v designu levelů. Všechno tohle a ještě mnohem víc totiž PS4 verze N++ obsahuje a PC verze by měla logicky také.

Snad aby debata o problémech PS4 verze hry nevyzněla tak divně, přidal Burn v postu na Neogaf fórech pozitivní informaci: „Sehnali jsme programátora, který už přes měsíc pracuje na portu N++ pro Steam. Pořád má ale před sebou pár měsíců práce – chceme totiž do hry přidat všech obsah, co jsme po vydání chtěli nabídnout, ale odložili jsme ho, když se studio zmenšilo. Každopádně, určitě N++ na Steamu vydáme a přemýšlíme i o dalších platformách.“

Jasné sdělení by mělo řadě hráčů udělat radost, protože N++ předchází reputace jedné z nejlepších akčních plošinovek pro PS4. Kdo hrál flashový originál, nebude překvapený. Ostatně, zahrát si ho můžete pořád, abyste kouzlo kombinace akce, hopsání, slajdování po stěnách, řešení hádanek a častého umírání poznali na vlastní kůži. Posloužit si můžete za tímto odkazem.

zdroj: Archiv

N++ (a předtím N+) hratelnost i stylizaci původní flashovky krásně rozvádí ve všech ohledech krom základních principů, které jsou jednoduché, ale plně funkční – vedle ovládání pohybu máte už jen další tři tlačítka, se kterými můžete vyvádět doslova psí kusy. Tedy vy přímo ne, ale váš ninja ano, aby se ve zběsilém tempu vyhnul nejenom překážkám, ale hlavně nepřátelům. A také posbíral zlato, které prodlužuje často krkolomný časový limit každé úrovně. Umírat budete často, naštěstí máte životů nekonečně. Stejně jako levelů všech možných tipů, protože součástí hry je též editor s možností sdílet výtvory online s ostatními hráči. A vedle singleplayerové honby za zlatem nabízí hra kooperaci, závodní mód a jiné „multiplayery“.

zdroj: Archiv

Nejenom parádní stylizaci N++ výborně prezentují videa někde okolo, na jejichž záběrech si všimněte i využití fyziky pro pohyb ninji i nepřátel, což je další z aspektů, který N++ vyčleňuje z davu ostatních her podobného ražení.

Protože o konzolové verzi N++ si myslím jenom to nejlepší, věřím v úspěch i v případě PC verze. Pokazit se může snad jen port, ale s ohledem na pečlivost tvůrců se něčeho podobného nebojím. Když už s PC verzí čekali na toho správného člověka (vždy o ní hovořili), tak si dají práci i s odladěním.

Nejnovější články