Seven Dragon Saga je epické RPG od tvůrců legendárních Gold Box her z SSI
zdroj: tisková zpráva

Seven Dragon Saga je epické RPG od tvůrců legendárních Gold Box her z SSI

2. 9. 2014 19:02 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Jak moc je pro vás důležité, že se tvůrci následující hry podíleli na vývoji celé řady tzv. Gold box RPG her ve zlatých časech legendární firmy Strategic Simulations Interactive (SSI)? Pro mě jde o velmi důležitý fakt, protože hry jako Pool of Radiance formovaly můj pohled na RPG žánr, přestože se ke mně dostaly pár let po vydání. Keith Brors a David Shelley navíc v různých pozicích hráli důležitou roli i při vývoji jiných oblíbených her od SSI včetně Dark Sun: Shattered Lands nebo Fantasy General. Když tedy oba dva chlapíci tvrdí, že jejich nové RPG s názvem Seven Dragon Saga hodlá na původní RPG tituly od SSI navázat, zkrátka jsem nadmíru zvědavý.  A vy byste mohli být také.

Seven Dragon Saga je podle stručného popisu RPG pro PC, Mac a Linux běžící na Unity3D enginu, které se odehrává v high-fantasy světě. Nejde o příběh farmáře, z něhož se stane hrdina a dědic princezny i poloviny království. Cílem je sestavit partu dobrodruhů poznamenaných chaosem. Jinak řečeno, jde o speciální osoby, které dokáží čelit neznámému nebezpečí a zvládnou odkrýt „skryté pravdy, potažmo určit další osud Císařství.“

Seven Dragon Saga zdroj: tisková zpráva

Pravidla hry vychází ze stejnojmenného stolního RPG (zjevně teprve v přípravě viz stránky) a v její virtuální podobě vás tedy čekají tahové souboje s vlivem terénu a zničitelného prostředí na výsledek, interakce (i rekrutování) s NPC, tvorba předmětů i zbraní, případně přímý dopad vašich rozhodnutí na další vývoj dobrodružství.

Podrobnosti o hře se možná dozvíme za pár hodin, až doběhne odpočet na homepage studia Tactical Simulations Interactive, ale samo o sobě je oznámení podobného RPG vzrušující. Možná jsem úchyl, ale skutečně myslím vážně. Doufám, že pár podobných úchylů se mezi vámi najde také.

Nejnovější články