Satanův syn se v nové verzi adventury Lucius přesouvá do 80. let
zdroj: Vlastní foto autora

Satanův syn se v nové verzi adventury Lucius přesouvá do 80. let

9. 8. 2016 14:56 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Remastery, rebooty, speciální edice a různé další naleštěné zlepšováky postarších her se v herním byznysu posledních let rojí jako hejna komárů odhodlaná vysát vaše peněženky do poslední kapky. Díky tomu tak upadly v zapomnění takzvané demaky, předělávky her, do podoby, jak by vypadaly před mnoha lety. Touto cestou se vydalo i studio Shiver Games . Tihle Finové totiž oznámili, že jejich pekelná adventura o ďábelském chlapci jménem Lucius vyjde v podobě demaku.

O co jde? Je to až ďábelsky jednoduché. Vývojáři vzali svou 4 roky starou a tedy velmi moderní hru a celou ji předělali do podoby klenotů let osmdesátých. Lucius se tak vyznačuje pixelartem, 16 barvami, pohledem seshora a psanými dialogy místo těch mluvených. Všechno ostatní zůstává při starém – hratelnost založená na nenápadném zabíjení nevinných obětí, černá magie, snaha vyhnout se odhalení, a další dobrodružné aktivity roztomilého malého Antikrista.

Co si budeme nalhávat, u Lucia je to trošku podivný nápad. Celé to vzešlo z fanouškovského artworku, který se vývojářům tak líbil, že jeho autora najali za účelem spolupráce na „nové“ hře. Studio si od změny slibuje tísnivou atmosféru a propojení s hororovými legendami zašlých časů, zvlášť když se teď Lucius může pochlubit zbrusu novým dobovým soundtrackem. Původní verze hry nás příliš nenadchla, tak uvidíme, jestli Lucius Demake poslouží k napravení její reputace. Na Steamu jde hra pořídit za symbolických 5 eur.

zdroj: Archiv

Nejnovější články