Retro horor Dark Fear kombinuje adventuru s prvky RPG
zdroj: tisková zpráva

Retro horor Dark Fear kombinuje adventuru s prvky RPG

24. 6. 2016 13:13 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Nezávislé britské studio Arif Games vydalo svůj adventurní horor Dark Fear po mobilních platformách i na PC skrze Steam. V pixelaté retro grafice, která vzdává hold klasikám od Sierry vytváří malé drama, které vás staví do tristní situace. Probíráte se hluboko v lesích, neznámo kde a hlavně nevíte, kdo jste. Cílem je zjistit něco o sobě, o podivných událostech a stvořeních, které potkáváte a především přežít.

Klasické adventurní puzzly zde doplňují minihry, v nichž musíte třeba lovit, abyste nezemřeli hlady a tahové souboje. Do nich si berete výbavu, kterou objevujete a případně nakupujete a vylepšujete u několika lidí, kteří vám zrovna nejdou po krku. Nutno říct, že se Dark Fear dobře daří vystihnout atmosféru lesa i osmdesátkových her tohoto typu a přitom vás grafika nijak netrýzní svou retro stylizací.

Dark Fear by se dala označit za jednohubku, protože vydrží maximálně tak čtyři až pět hodin. Nicméně, tomu odpovídá i cena - na Steamu ji pořídíte za 4 euro, což je opravdu zanedbatelná částka. Tím spíše, že podle recenzí mobilní verze i té PC na Steamu jde o opravdu dobrý a zábavný titul, který sice nebude bestsellerem, ale to, co chce dělat dělá dobře a přitom baví.

zdroj: Archiv

Nejnovější články