zdroj: NetherRealm

Restart série Mortal Kombat 1 dorazí v září

18. 5. 2023 15:40 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Očekávané se stalo skutkem a v názvu pokračování slavné bojovkové série Mortal Kombat nesvítí žádná dvanáctka, protože přichází reboot ságy. Přivítejte Mortal Kombat 1.

Můžeme se těšit na novou příběhovou linku, v níž se sice potkáme se známými postavami, ale v nových a překvapivých souvislostech. Tvůrci potvrdili, že se na scénu vrátí Liu Kang, Scorpion, Sub-Zero, Raiden, Kung Lao, Kitana, Mileena, Shang Tsung, Johnny Cage a další. Což na první dobrou zní téměř přesně jako ansámbl Mortal Kombat II z roku 1993.

Stylová upoutávka, kterou tvůrci novinku uvedli a můžete ji zhlédnout výše, sice neukazuje žádné záběry přímo ze hry, renderovaný filmeček alespoň s jistotou naznačuje, že zavedená filozofie série, kvůli které se mimochodem v raných devadesátých letech v americkém senátu volalo po omezení přístupu dětí ke hrám, zůstane beze změny. Jinými slovy, nový Mortal Kombat bude opět náležitě brutální a promočí vás deštěm orgánů, utrhaných hlav a rozmačkaných lebek.

Hratelnost jako taková by však měla doznat změn a vylepšení – vývojáři slibují nový bojový systém, svěží herní režimy i vylepšené sady pohybů jednotlivých bojovníků. Před vydáním se tvůrci pravděpodobně ještě podělí o bližší podrobnosti, momentálně můžeme pouze spekulovat, co přesně si pod tím představit.

Na Mortal Kombat 1 nebudeme muset čekat dlouho, hra vychází 19. září na počítače, PlayStation 5, Xbox Series X/S a Switch. Vyjde vás na 70 dolarů a nedočkavci už mohou předobjednávat, čímž si zajistí také přístup do konzolové bety, která proběhne v srpnu. Majitelé prémiové edice za 110 dolarů pak budou mít možnost dřívějšího startu a zahrají si již od 14. září.

Nejnovější články