Remedy se naplno pouští do vývoje remaků Maxe Paynea
zdroj: Remedy

Remedy se naplno pouští do vývoje remaků Maxe Paynea

1. 11. 2023 16:00 | Novinky | autor: Jan Slavík |

Největší událost poslední doby týkající se studia Remedy jistě není potřeba obšírně připomínat – finská parta vydala své vysněné dílo, nadpřirozenou a občas vcelku děsivou detektivku Alan Wake 2 a dočkala se velmi vřelého kritického přijetí. Sami jsme ostatně nebyli výjimkou, hra si od Pavla v naší recenzi odnesla devítku. 

Hned v závěsu pak následoval report z hospodaření studia za třetí kvartál 2023, kde si samozřejmě vzhledem k načasování zatím nemůžeme přečíst o prodejních výsledcích zbrusu nového dobrodružství, ale v Remedy si alespoň libují nad pozitivními reakcemi a slibují, že hru budou nadále podle plánu rozšiřovat – o dvou chystaných DLC už ostatně nějakou dobu víme.

Ale co bude dál? Finové žonglují s hned několika míči – report zmiňuje, že mírně pokročili s prací na chystaném titulu Condor, což je multiplayerový free-to-play spin-off Controlu. Koncept hry už je hotový a může postoupit do produkční fáze vývoje. Studio prý při dosavadním úsilí stihlo „lépe porozumět vývoji hry jako služby“ a tvrdí, že teď může snáze vytvořit titul, který zabaví na dlouhé roky.

V podobné fázi vývojového cyklu by se též měly nacházet plánované remaky prvních dvou dílů Maxe Paynea (vyjdou jako jedna hra), jehož vývoj se po dokončení Alana Wakea 2 může konečně naplno rozjet. „Ujasnili jsme si, v jakém stylu a s jakou šíří záběru hodláme hru vyrábět. Pracuje na ní mimořádně dobře organizovaný tým, z projektu proto máme radost a těšíme se na jeho budoucí úspěchy,“ dodává k návratu rozervaného expolicisty výkonný ředitel Tero Virtala.

A pořád to není všechno, Remedy ještě k tomu dokončuje koncept multiplayerového titulu s pracovním označením Codename Vanguard, na jehož tvorbě spolupracuje s čínským Tencentem. A vedle toho se též dělá na konceptu pro Control 2, ačkoliv v případě pokračování dobrodružství agentky Jesse Faden se prý ještě žádná produkce na příštích pár kvartálů nechystá.

Nejnovější články