Real Boxing konečně nabízí "pořádný" box i na PC
zdroj: tisková zpráva

Real Boxing konečně nabízí "pořádný" box i na PC

7. 7. 2014 17:02 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Marně si snažím vzpomenout na hezky zpracovanou simulaci boxu pro PC. Z konzolí si pamatuju dvě povedené Rocky hry Ubisoftu (ale to už je přes deset let) nebo výbornou sérii Fight Night od EA, ale na PC nic! Dokonce i na mobilech a handheldech vyšlo v uplynulých letech několik solidních simulací boxu, mezi nimi například Real Boxing. Ale na PC lautr nic až do minulého týdne, kdy se na Steamu zjevila právě PC verze Real Boxing.

Android a iOS verze Real Boxing vyšly už před dvěma roky, PS Vita verze před rokem. Tvůrci tedy za rok od vydání poslední „mobilní“ verze určitě základní hru obohatili spoustou nového obsahu i prvků? Nezdá se, pokud nepočítám podporu ovládání přes gamepad i klávesnici a zcela automatickou integraci klasických Steamworks prvků typu globální žebříčky, Steam kartičky, achievementy a tak dále.

Nevadí, základní hra je, zdá se, obsahově už tak dost bohatá. Krom kariérního módu, ve kterém se hráč utká ve více než třicítce zápasů s různě silnými bojovníky, je třeba v sérii miniher postupně vlastního svěřence vycvičit do top formy.

Nejdůležitější vlastností hry je ovšem podpora lokálního (na jedné obrazovce) i online multiplayeru, ve kterém je cílem vyhrávat pravidelně pořádané turnaje nebo dosažení co nejlepšího umístění v globálních žebříčcích. Zdánlivě tedy hře nechybí nic podstatného, v nabídce je též postupné odemykání lepšího vybavení.

PC verze stojí 9 euro a v této chvíli je k mání s malou slevou. Jestli hra stojí za pozornost něčím jiným než kvůli prostému faktu, že jiný pořádný box pro PC není? Nevím, ale řekl bych, že spíše ano.

Když jsem projížděl veskrze pozitivní recenze mobilních verzí, nejčastěji výtky směřovaly vůči dotykovému ovládání, což by měla PC verze řešit klávesnicí a gamepadem...

zdroj: Archiv

Nemá někdo z vás zkušenosti s mobilní verzí, aby prozradil, jestli PC verze Real Boxing stojí za to?

Nejnovější články